America Online start met een Nederlandstalige versie van zijn sociale netwerksite Bebo. Het mediabedrijf wil een graantje meepikken van de snel groeiende populariteit van sociale netwerken in Europa, en voegt daarvoor vijf nieuwe talen toe aan zijn portfolio.

Bebo telt momenteel 22 miljoen gebruikers. Vijftig procent is afkomstig uit de VS, vijftig procent uit Groot-Brittannië, Ierland en Australië. In de komende maanden wil het netwerk ook het Europese vasteland veroveren met versies in het Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans en Duits.

"Het succes van ons platform in gebieden zoals Groot-Brittannië en Ierland zet ons op koers om onze diensten uit te breiden naar dynamische markten op het Europese vasteland", klinkt het stijfjes in het persbericht. "Het publiek dat gebruik maakt van sociale netwerken groeit snel, en ons platform maakt het mogelijk voor gebruikers om in contact te komen met andere gebruikers, entertainment en merken, zowel lokaal als wereldwijd."

Bebo heeft ook deals gesloten met een rist Europese mediabedrijven. Onder meer RTL's Clipfish, AlloCiné, Yalp van Telecom Italia en Preview Networks Filmtrailer gaan entertainmentkanalen openen op Bebo. Voorts hoopt AOL meer bezoekers te trekken door de ondersteuning van Open Media, een platform voor de verspreiding van online-video.

Grote vraag is hoeveel Europeanen er nog zitten te wachten op Bebo in hun taal. Een gelijkaardig initiatief van MySpace van een tijdje geleden liep af op een sisser, en doet het ergste vermoeden voor AOL. Bovendien loopt Bebo, ondanks de introductie van vijf nieuwe talen, nog ver achter op de veertig talen die marktleider Facebook ter beschikking stelt. Ook het erg populaire én Belgische Netlog kan meer dan 20 talen aanbieden.

America Online start met een Nederlandstalige versie van zijn sociale netwerksite Bebo. Het mediabedrijf wil een graantje meepikken van de snel groeiende populariteit van sociale netwerken in Europa, en voegt daarvoor vijf nieuwe talen toe aan zijn portfolio. Bebo telt momenteel 22 miljoen gebruikers. Vijftig procent is afkomstig uit de VS, vijftig procent uit Groot-Brittannië, Ierland en Australië. In de komende maanden wil het netwerk ook het Europese vasteland veroveren met versies in het Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans en Duits. "Het succes van ons platform in gebieden zoals Groot-Brittannië en Ierland zet ons op koers om onze diensten uit te breiden naar dynamische markten op het Europese vasteland", klinkt het stijfjes in het persbericht. "Het publiek dat gebruik maakt van sociale netwerken groeit snel, en ons platform maakt het mogelijk voor gebruikers om in contact te komen met andere gebruikers, entertainment en merken, zowel lokaal als wereldwijd." Bebo heeft ook deals gesloten met een rist Europese mediabedrijven. Onder meer RTL's Clipfish, AlloCiné, Yalp van Telecom Italia en Preview Networks Filmtrailer gaan entertainmentkanalen openen op Bebo. Voorts hoopt AOL meer bezoekers te trekken door de ondersteuning van Open Media, een platform voor de verspreiding van online-video. Grote vraag is hoeveel Europeanen er nog zitten te wachten op Bebo in hun taal. Een gelijkaardig initiatief van MySpace van een tijdje geleden liep af op een sisser, en doet het ergste vermoeden voor AOL. Bovendien loopt Bebo, ondanks de introductie van vijf nieuwe talen, nog ver achter op de veertig talen die marktleider Facebook ter beschikking stelt. Ook het erg populaire én Belgische Netlog kan meer dan 20 talen aanbieden.