De Zweed Markus 'Notch' Persson, bedenker van het onlinespelletje Minecraft waarmee je een eigen virtuele wereld kunt bouwen met blokjes, verkocht zijn gamingbedrijf Mojang eerder dit jaar voor 2,5 miljard dollar aan Microsoft en werd zo plotsklaps één van de jongste miljardairs ter wereld.

Wat doe je als je net gecasht hebt bij Microsoft? Persson besloot 'het duurste huis' in Bevery Hills te kopen voor 70 miljoen dollar, melden Amerikaanse media. 'Notch' zou de villa voor de neus van onder meer Jay-Z en Beyoncé weggekaapt hebben.

Het huis strekt zich uit over 2.100 vierkante meter, en bevat onder andere acht slaapkamers, vijftien toiletten, verschillende bars, een 'snoepkamer', een sportzaal, een bioscoop en een autoshowroom.

De villa staat, hoe kan het ook anders, al op Minecraft:

© Minecraft
De Zweed Markus 'Notch' Persson, bedenker van het onlinespelletje Minecraft waarmee je een eigen virtuele wereld kunt bouwen met blokjes, verkocht zijn gamingbedrijf Mojang eerder dit jaar voor 2,5 miljard dollar aan Microsoft en werd zo plotsklaps één van de jongste miljardairs ter wereld. Wat doe je als je net gecasht hebt bij Microsoft? Persson besloot 'het duurste huis' in Bevery Hills te kopen voor 70 miljoen dollar, melden Amerikaanse media. 'Notch' zou de villa voor de neus van onder meer Jay-Z en Beyoncé weggekaapt hebben. Het huis strekt zich uit over 2.100 vierkante meter, en bevat onder andere acht slaapkamers, vijftien toiletten, verschillende bars, een 'snoepkamer', een sportzaal, een bioscoop en een autoshowroom. De villa staat, hoe kan het ook anders, al op Minecraft: