De Leap - gemaakt door het Amerikaanse Leap Motion - is een klein apparaatje met sensoren, dat je in de omgeving van je toetsenbord moet plaatsen.

Het toestel maakt je toetsenbord en muis overbodig, want het maakt het mogelijk je computer te besturen middels bewegingen met je handen en vingers. Daarvoor hoef je je scherm niet eens aan te raken; het detecteert je bewegingen.

De technologie is vergelijkbaar met die van pakweg de Nintendo Wii, maar de makers benadrukken dat de Leap '200 keer zo accuraat is'. Op 19 mei wordt het toestel uitgebracht in de VS, voor een prijs van 80 dollar (zo'n 60 euro).

De Leap - gemaakt door het Amerikaanse Leap Motion - is een klein apparaatje met sensoren, dat je in de omgeving van je toetsenbord moet plaatsen. Het toestel maakt je toetsenbord en muis overbodig, want het maakt het mogelijk je computer te besturen middels bewegingen met je handen en vingers. Daarvoor hoef je je scherm niet eens aan te raken; het detecteert je bewegingen. De technologie is vergelijkbaar met die van pakweg de Nintendo Wii, maar de makers benadrukken dat de Leap '200 keer zo accuraat is'. Op 19 mei wordt het toestel uitgebracht in de VS, voor een prijs van 80 dollar (zo'n 60 euro).