Is swipen en typen op tablets binnenkort passé? Als het van Samsung afhangt wel. De Zuid-Koreaanse technologiereus werkt, samen met een team van research van de universiteit van Texas, aan een concept om tablets aan te kunnen sturen met onze hersenen.

Speciale helm Een speciale helm volgt de hersenactiviteit via EEG (elektro-encefalografie, een methode die ook ingezet wordt om aan de hand van elektrische prikkels in de hersenen ziektes vast te stellen), en zet die om in commando's voor de Galaxy-tablet.

Voor mensen met een beperking De technologie is in eerste instantie bestemd voor gebruikers met een beperking, maar op termijn wil Samsung het systeem commercialiseren. Dan wordt het mogelijk om uw tablet in- of uit te schakelen, apps op te starten en muzieknummers te selecteren via uw gedachten.

Is swipen en typen op tablets binnenkort passé? Als het van Samsung afhangt wel. De Zuid-Koreaanse technologiereus werkt, samen met een team van research van de universiteit van Texas, aan een concept om tablets aan te kunnen sturen met onze hersenen. Speciale helm Een speciale helm volgt de hersenactiviteit via EEG (elektro-encefalografie, een methode die ook ingezet wordt om aan de hand van elektrische prikkels in de hersenen ziektes vast te stellen), en zet die om in commando's voor de Galaxy-tablet. Voor mensen met een beperking De technologie is in eerste instantie bestemd voor gebruikers met een beperking, maar op termijn wil Samsung het systeem commercialiseren. Dan wordt het mogelijk om uw tablet in- of uit te schakelen, apps op te starten en muzieknummers te selecteren via uw gedachten.