Een ex-werknemer van de Amerikaanse nieuwssite Phonedog.com wordt door zijn voormalige werkgever aangeklaagd voor het stelen van de Twitter-account die hij zelf opstartte binnen het bedrijf.

Noah Kravitz stapte in oktober 2010 op bij Phonedog. Gedurende de 4 jaren die hij er sleet, verzamelde hij met de naam Phonedog_Noah 17.000 volgers op Twitter. Na zijn vertrek vroeg Phonedog om de account over te laten, maar Kravitz weigerde. Hij veranderde gewoon de naam naar Noahkravitz, en behield dus ook de 17.000 volgers.

Enkele maanden later werd Kravitz aangeklaagd door zijn voormalige werkgever. Die beweerde schade te hebben geleden door het verlies van de volgers.

"De kosten en moeite die Phonedog heeft geïnvesteerd in de volgers, fans en de zichtbaarheid van het merk op sociale media zijn substantieel, en worden beschouwd als eigendom van het bedrijf", zegt de nieuwssite in een mededeling.

Phonedog eist nu 2,50 dollar schadevergoeding per maand voor elke volger. Omgerekend is dat 340.000 dollar (260.000 euro). De rechtszaak loopt al sinds juli, maar er is nog steeds geen uitspraak in de zaak. Het is ook niet bekend wanneer die zal volgen.

Een ex-werknemer van de Amerikaanse nieuwssite Phonedog.com wordt door zijn voormalige werkgever aangeklaagd voor het stelen van de Twitter-account die hij zelf opstartte binnen het bedrijf.Noah Kravitz stapte in oktober 2010 op bij Phonedog. Gedurende de 4 jaren die hij er sleet, verzamelde hij met de naam Phonedog_Noah 17.000 volgers op Twitter. Na zijn vertrek vroeg Phonedog om de account over te laten, maar Kravitz weigerde. Hij veranderde gewoon de naam naar Noahkravitz, en behield dus ook de 17.000 volgers.Enkele maanden later werd Kravitz aangeklaagd door zijn voormalige werkgever. Die beweerde schade te hebben geleden door het verlies van de volgers. "De kosten en moeite die Phonedog heeft geïnvesteerd in de volgers, fans en de zichtbaarheid van het merk op sociale media zijn substantieel, en worden beschouwd als eigendom van het bedrijf", zegt de nieuwssite in een mededeling. Phonedog eist nu 2,50 dollar schadevergoeding per maand voor elke volger. Omgerekend is dat 340.000 dollar (260.000 euro). De rechtszaak loopt al sinds juli, maar er is nog steeds geen uitspraak in de zaak. Het is ook niet bekend wanneer die zal volgen.