De Belgacom Enterprise Unit zag in de eerste 3 maanden haar omzet dalen tot 579 miljoen euro, ruim 2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Vooral de inkomsten van vaste en mobiele telefonie en van ict gingen er op achteruit.

De Belgacom groep heeft een stabiel eerste kwartaal achter de rug met een omzet van 1,588 miljard euro (+0,3%). Dat dankt het vooral aan de consumer business unit dat met 2,1% groeide tot 572 miljoen euro. Daarmee wordt dit segment voor het eerst bijna even groot als de bedrijfsafdeling dat haar omzet zag krimpen met 2,2% tot 579 miljoen euro. De winst daalde met 3,4% tot 286 miljoen euro.

De lagere omzet bij bedrijven wordt deels toegewezen aan de verkoop van Telindus Spanje en de negatieve impact van de regelgevende maatregelen. Belgacom verloor echter 18.000 telefoonlijnen tijdens het eerste kwartaal. Omdat de prijzen begin dit jaar geïndexeerd werden bleef de omzetdaling van vaste telefonie beperkt van 128 naar 124 miljoen euro omzet (-3,3%). De gsm-spraakinkomsten daalden echter met 8,1% tot 106 miljoen euro. Met 1,4 miljoen mobiele klanten blijft Belgacom veruit de belangrijkste aanbieder voor bedrijven. Het won er zelfs 22.000 gebruikers bij. De omzet uit ict daalde opvallend met 4,5 procent tot 167 miljoen euro. Ook hier wordt verwezen naar de verkoop van Telindus Spanje, anders zou er een lichte groei met 1 procent genoteerd zijn.

In een recent gesprek met Data News maakte executive vice president Bart Van Den Meersche zich sterk dat hij met de Enterprise Business Unit dit jaar voor groei gaat.

De Belgacom Enterprise Unit zag in de eerste 3 maanden haar omzet dalen tot 579 miljoen euro, ruim 2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Vooral de inkomsten van vaste en mobiele telefonie en van ict gingen er op achteruit. De Belgacom groep heeft een stabiel eerste kwartaal achter de rug met een omzet van 1,588 miljard euro (+0,3%). Dat dankt het vooral aan de consumer business unit dat met 2,1% groeide tot 572 miljoen euro. Daarmee wordt dit segment voor het eerst bijna even groot als de bedrijfsafdeling dat haar omzet zag krimpen met 2,2% tot 579 miljoen euro. De winst daalde met 3,4% tot 286 miljoen euro. De lagere omzet bij bedrijven wordt deels toegewezen aan de verkoop van Telindus Spanje en de negatieve impact van de regelgevende maatregelen. Belgacom verloor echter 18.000 telefoonlijnen tijdens het eerste kwartaal. Omdat de prijzen begin dit jaar geïndexeerd werden bleef de omzetdaling van vaste telefonie beperkt van 128 naar 124 miljoen euro omzet (-3,3%). De gsm-spraakinkomsten daalden echter met 8,1% tot 106 miljoen euro. Met 1,4 miljoen mobiele klanten blijft Belgacom veruit de belangrijkste aanbieder voor bedrijven. Het won er zelfs 22.000 gebruikers bij. De omzet uit ict daalde opvallend met 4,5 procent tot 167 miljoen euro. Ook hier wordt verwezen naar de verkoop van Telindus Spanje, anders zou er een lichte groei met 1 procent genoteerd zijn. In een recent gesprek met Data News maakte executive vice president Bart Van Den Meersche zich sterk dat hij met de Enterprise Business Unit dit jaar voor groei gaat.