Na twee jaar budgetreducties investeren Europese ondernemingen in 2011 iets meer in hun it-oplossingen. Vooral hardware trekt aan met liefst 5 procent. Dat kondigt Gartner aan op zijn 20ste Symposium in Cannes.

Net zoals in 2009 zagen bedrijven ook in 2010 hun it-budget slinken. De totale it-budgetten in de emea-regio gingen er met 2,1 procent op achteruit. "Daarmee is Europa de traagste regio die uit de crisis klimt", vertelt Gartner vice president Peter Sondergaard. De overheidsuitgaven gingen er zelfs met bijna 3 procent op achteruit.

Het goede nieuws is dat er volgend jaar opnieuw meer uitgegeven zal worden, een groei met 1,3 procent. Nogal wat bedrijven moeten hun hardware dringend vervangen, wat in dit segment zal groeien met 5 procent tot bijna 80 miljoen dollar. Vanaf 2012 zou de softwaremarkt dan weer harder groeien dan de hardware-uitgaven.

Gartner heeft een recordopkomst voor zijn 20ste symposium. Er zijn meer dan 3.100 bezoekers waarvan de helft cio's.

Na twee jaar budgetreducties investeren Europese ondernemingen in 2011 iets meer in hun it-oplossingen. Vooral hardware trekt aan met liefst 5 procent. Dat kondigt Gartner aan op zijn 20ste Symposium in Cannes. Net zoals in 2009 zagen bedrijven ook in 2010 hun it-budget slinken. De totale it-budgetten in de emea-regio gingen er met 2,1 procent op achteruit. "Daarmee is Europa de traagste regio die uit de crisis klimt", vertelt Gartner vice president Peter Sondergaard. De overheidsuitgaven gingen er zelfs met bijna 3 procent op achteruit. Het goede nieuws is dat er volgend jaar opnieuw meer uitgegeven zal worden, een groei met 1,3 procent. Nogal wat bedrijven moeten hun hardware dringend vervangen, wat in dit segment zal groeien met 5 procent tot bijna 80 miljoen dollar. Vanaf 2012 zou de softwaremarkt dan weer harder groeien dan de hardware-uitgaven. Gartner heeft een recordopkomst voor zijn 20ste symposium. Er zijn meer dan 3.100 bezoekers waarvan de helft cio's.