Apple zal wereldwijd dit jaar voor bijna 15 miljard euro iPads en Macs verkopen op de bedrijfsmarkt. Dat voorspelt althans het onderzoeksbureau Forrester in zijn Global Tech Market Outlook.

De intrede van Apple in de bedrijfsmarkt is opvallend want de focus van de technologiegigant ligt de jongste jaren vooral op de consumentenmarkt. Maar volgens Forrester zorgt het feit dat steeds meer werknemers hun eigen toestellen mee mogen brengen ('bring your own device') voor een echte Apple-boom bij ondernemingen.

Het verwacht dat er voor omgerekend zowat 8 miljard euro aan iPads zal verkocht worden en voor 7 miljard euro aan Macs. Volgend jaar zou dat in totaal zelfs oplopen tot 28 miljard euro. De studie wordt geciteerd door de website All Things Digital.

Volgens Forrester is de groei van Apple in de corporate markt de grootste verrassing van 2011. Apple krijgt nu wel concurrentie in de tabletmarkt. Zopas kondigde HP aan dat het zich met zijn tablets op de businessmarkt zal gooien.

Cijfers over de iPhone-penetratie in de bedrijfsmarkt geeft Forrester niet. Het belaagde RIM kondigde onlangs aan dat het 75 miljoen BlackBerry toestellen in zijn netwerk telde. Dat is een record. De PlayBook-tablet is echter een flop geworden.

Apple zal wereldwijd dit jaar voor bijna 15 miljard euro iPads en Macs verkopen op de bedrijfsmarkt. Dat voorspelt althans het onderzoeksbureau Forrester in zijn Global Tech Market Outlook. De intrede van Apple in de bedrijfsmarkt is opvallend want de focus van de technologiegigant ligt de jongste jaren vooral op de consumentenmarkt. Maar volgens Forrester zorgt het feit dat steeds meer werknemers hun eigen toestellen mee mogen brengen ('bring your own device') voor een echte Apple-boom bij ondernemingen. Het verwacht dat er voor omgerekend zowat 8 miljard euro aan iPads zal verkocht worden en voor 7 miljard euro aan Macs. Volgend jaar zou dat in totaal zelfs oplopen tot 28 miljard euro. De studie wordt geciteerd door de website All Things Digital. Volgens Forrester is de groei van Apple in de corporate markt de grootste verrassing van 2011. Apple krijgt nu wel concurrentie in de tabletmarkt. Zopas kondigde HP aan dat het zich met zijn tablets op de businessmarkt zal gooien. Cijfers over de iPhone-penetratie in de bedrijfsmarkt geeft Forrester niet. Het belaagde RIM kondigde onlangs aan dat het 75 miljoen BlackBerry toestellen in zijn netwerk telde. Dat is een record. De PlayBook-tablet is echter een flop geworden.