Het toestel heet de Neon en draait op Android Marshmallow. Hij heeft geen fysiek toetsenbord, maar een touchscreen. BlackBerry hield lang vast aan de oude toetsenborden, maar verloor daardoor veel marktaandeel. Het scherm wordt 5,2 inch groot.

De smartphone krijgt een Snapdragon 617 system-on-a-chip, heeft 3GB werkgeheugen en 16GB tot 2TB aan extra opslagruimte. De camera's krijgen 8 megapixel resolutie aan de voorkant en 13 megapixel aan de achterkant.

BlackBerry verkeert in zwaar weer. De verkopen van toestellen vallen tegen. Kopers zijn niet meer geïnteresseerd in toetsenborden. Het Canadese bedrijf verdient nog wel geld aan softwarelicenties en diensten.

(ANP/WK)

Het toestel heet de Neon en draait op Android Marshmallow. Hij heeft geen fysiek toetsenbord, maar een touchscreen. BlackBerry hield lang vast aan de oude toetsenborden, maar verloor daardoor veel marktaandeel. Het scherm wordt 5,2 inch groot.De smartphone krijgt een Snapdragon 617 system-on-a-chip, heeft 3GB werkgeheugen en 16GB tot 2TB aan extra opslagruimte. De camera's krijgen 8 megapixel resolutie aan de voorkant en 13 megapixel aan de achterkant.BlackBerry verkeert in zwaar weer. De verkopen van toestellen vallen tegen. Kopers zijn niet meer geïnteresseerd in toetsenborden. Het Canadese bedrijf verdient nog wel geld aan softwarelicenties en diensten.(ANP/WK)