Nadat Facebook de belfunctie in januari al introduceerde in de VS, en de jongste weken ook in enkele Europese landen waaronder Duitsland, is het nu ook in België en Nederland mogelijk om te bellen via Facebook.

Binnenin de Facebook- en de Facebook Messenger-app voor iOS- en Android-apparaten bevindt zich voortaan een knop 'Bel gratis' - hiervoor hoef je de apps niet eens te updaten. Je belt echter enkel gratis als je over een WiFi-verbinding beschikt. Is dat niet het geval, dan gelden de gebruikelijke tarieven voor mobiele data.

Met deze internettelefoondienst gaat Facebook in de aanval tegen andere VoIP-diensten (Voice over IP) als Skype en Viber.

Nadat Facebook de belfunctie in januari al introduceerde in de VS, en de jongste weken ook in enkele Europese landen waaronder Duitsland, is het nu ook in België en Nederland mogelijk om te bellen via Facebook. Binnenin de Facebook- en de Facebook Messenger-app voor iOS- en Android-apparaten bevindt zich voortaan een knop 'Bel gratis' - hiervoor hoef je de apps niet eens te updaten. Je belt echter enkel gratis als je over een WiFi-verbinding beschikt. Is dat niet het geval, dan gelden de gebruikelijke tarieven voor mobiele data. Met deze internettelefoondienst gaat Facebook in de aanval tegen andere VoIP-diensten (Voice over IP) als Skype en Viber.