It-dienstengroep Steria begint stilaan het effect te voelen van de overname van het Britse Xansa. Maar de nettowinst stelde teleur, door een uitzonderlijke belastingaanrekening.

De omzet van Steria groeide met 12,7 procent tot 1,4 miljard euro. De operationele winst steeg met 18 procent tot 95,7 miljoen euro. In die cijfers zitten al enkele maanden van Xansa verrekend. Die Britse specialist in business process outsourcing (bpo) werd in juli 2007 overgenomen voor ruim 600 miljoen euro.

De nettowinst zakte dit jaar wel met bijna 8 procent tot 50 miljoen euro. Steria wijst naar uitzonderlijke belastingen als verklaring. Los van dat effect zou de nettowinst licht (+0,4) stijgen.

Steria verwacht dat de overname van Xansa dit jaar volop effect zal sorteren. Het bedrijf rekent op kostenbesparingen van 23 miljoen euro in 2008 en een operationele marge die boven de 8 procent uitkomt. Dankzij Xansa is Steria de top 10 van de grootste it-dienstenbedrijven in Groot-Brittannië binnengedoken. De overname ervoor dat Steria de grootste proportie aan Indische werkkrachten in huis heeft (ten opzichte van het totale werknemersbestand) van alle Europese it-dienstenbedrijven: ruim een vierde van de werknemers zit in India, zijnde ongeveer 5100 werknemers.

It-dienstengroep Steria begint stilaan het effect te voelen van de overname van het Britse Xansa. Maar de nettowinst stelde teleur, door een uitzonderlijke belastingaanrekening. De omzet van Steria groeide met 12,7 procent tot 1,4 miljard euro. De operationele winst steeg met 18 procent tot 95,7 miljoen euro. In die cijfers zitten al enkele maanden van Xansa verrekend. Die Britse specialist in business process outsourcing (bpo) werd in juli 2007 overgenomen voor ruim 600 miljoen euro. De nettowinst zakte dit jaar wel met bijna 8 procent tot 50 miljoen euro. Steria wijst naar uitzonderlijke belastingen als verklaring. Los van dat effect zou de nettowinst licht (+0,4) stijgen. Steria verwacht dat de overname van Xansa dit jaar volop effect zal sorteren. Het bedrijf rekent op kostenbesparingen van 23 miljoen euro in 2008 en een operationele marge die boven de 8 procent uitkomt. Dankzij Xansa is Steria de top 10 van de grootste it-dienstenbedrijven in Groot-Brittannië binnengedoken. De overname ervoor dat Steria de grootste proportie aan Indische werkkrachten in huis heeft (ten opzichte van het totale werknemersbestand) van alle Europese it-dienstenbedrijven: ruim een vierde van de werknemers zit in India, zijnde ongeveer 5100 werknemers.