Een nieuwe easter egg van Google stelt je in staat de Google Maps-app te gebruiken in combinatie met Cardboard, een goedkope virtual reality-headset uit karton, waarvan Google eerder deze maand naar eigen zeggen meer dan 500.000 stuks verscheept had.

De werking: open de Maps-toepassing, switch naar Street View, plaats je toestel in de Cardboard-houder en kijk om je heen om bepaalde plaatsen - zoals de indrukwekkende Burj Khalifa in Dubai - in virtual reality te ervaren.

Dankzij Business View (een uitbreiding van Street View) kan je op dezelfde manier ook een kijkje nemen binnenin gebouwen en rondsnuffelen op tv- of filmsets.

Een nieuwe easter egg van Google stelt je in staat de Google Maps-app te gebruiken in combinatie met Cardboard, een goedkope virtual reality-headset uit karton, waarvan Google eerder deze maand naar eigen zeggen meer dan 500.000 stuks verscheept had. De werking: open de Maps-toepassing, switch naar Street View, plaats je toestel in de Cardboard-houder en kijk om je heen om bepaalde plaatsen - zoals de indrukwekkende Burj Khalifa in Dubai - in virtual reality te ervaren. Dankzij Business View (een uitbreiding van Street View) kan je op dezelfde manier ook een kijkje nemen binnenin gebouwen en rondsnuffelen op tv- of filmsets.