Een gemiddelde Belgische gebruiker van sociale media heeft 133 vrienden. Dat blijkt uit een wereldwijde studie onder 2800 internetgebruikers uitgevoerd door het onderzoeksbureau InSites Consulting.

Vier miljoen Belgen, of 69 procent van de online populatie, surft wel eens op sociale websites. Wereldwijd zijn er 940 miljoen gebruikers van sociale media. Gemiddeld heeft een Belg 133 online vrienden. Het globale gemiddelde aantal vrienden is 195. Zuid-Amerika spant de kroon met een gemiddelde van 360 vrienden, gevolgd door Portugal met 236 vrienden en de Verenigde Staten met 200 vrienden.

Belgen surfen volgens het onderzoek het meest op Facebook (57%), gevolgd door het Belgische Netlog (12%). Wereldwijd blijft Facebook het populairste online platform (51%), gevolgd door MySpace (20%) en Twitter (17%).

Gebruikers van sociale media loggen gemiddeld twee keer per dag in. Op professionele sites ligt de gebruiksfrequentie een pak lager, daar is het gemiddeld negen keer per maand. Er zijn verschillende types gebruikers: er zijn mensen die veel inloggen maar zelden zelf iets schrijven en eerder anderen observeren (14%). Daarnaast is er een groep van 26% die frequent inlogt en ook elke keer iets neerschrijft.

Tenslotte blijkt dat 58 procent van de socialemediagebruikers al eens een vriend "ge-ontvriend" heeft.

Bron: Belga

Een gemiddelde Belgische gebruiker van sociale media heeft 133 vrienden. Dat blijkt uit een wereldwijde studie onder 2800 internetgebruikers uitgevoerd door het onderzoeksbureau InSites Consulting. Vier miljoen Belgen, of 69 procent van de online populatie, surft wel eens op sociale websites. Wereldwijd zijn er 940 miljoen gebruikers van sociale media. Gemiddeld heeft een Belg 133 online vrienden. Het globale gemiddelde aantal vrienden is 195. Zuid-Amerika spant de kroon met een gemiddelde van 360 vrienden, gevolgd door Portugal met 236 vrienden en de Verenigde Staten met 200 vrienden. Belgen surfen volgens het onderzoek het meest op Facebook (57%), gevolgd door het Belgische Netlog (12%). Wereldwijd blijft Facebook het populairste online platform (51%), gevolgd door MySpace (20%) en Twitter (17%). Gebruikers van sociale media loggen gemiddeld twee keer per dag in. Op professionele sites ligt de gebruiksfrequentie een pak lager, daar is het gemiddeld negen keer per maand. Er zijn verschillende types gebruikers: er zijn mensen die veel inloggen maar zelden zelf iets schrijven en eerder anderen observeren (14%). Daarnaast is er een groep van 26% die frequent inlogt en ook elke keer iets neerschrijft. Tenslotte blijkt dat 58 procent van de socialemediagebruikers al eens een vriend "ge-ontvriend" heeft. Bron: Belga