Johan Veldeman schreef een interactief kinderboek dat te downloaden is als iPad app. Door het touchscherm van de iPad kunnen kinderen op tekeningen en tekst klikken terwijl de ouder het verhaal voorleest.

Antletics heet het kinderboek dat Johan Veldeman speciaal voor de iPad schreef in samenwerking met de Gentse bedrijven Smart-I en MobileJuice. Het is een samentrekking van de Engelse woorden ants (mieren) en athletics (atletiek). Het verhaal gaat over de mier Archie die 's morgens wakker wordt en door het venster een witte bol door ziet voorbijvliegen. Als nieuwsgierige mier gaat hij op ontdekkingstocht.

Veldeman schreef het verhaal in het Engels, om zo een groter publiek te bereiken. Antletics is bedoeld voor kinderen van vijf tot tien jaar. Niet allen zijn de illustraties van de hand van Maarten Albrechts aanklikbaar, ook kunnen kinderen moeilijke woorden, die geel gemarkeerd zijn, aanklikken die vervolgens verklaard worden

Als applicatie zou het interactieve kinderboek al in 26 landen minstens een keer gedownload zijn. Het is de bedoeling om ook een Nederlandse versie uit te brengen. Antletics for the iPad kost 2,39 euro in de iPad App Store. Op de website http://www.antletics.co.uk/ krijg je een voorsmaakje.

Johan Veldeman schreef een interactief kinderboek dat te downloaden is als iPad app. Door het touchscherm van de iPad kunnen kinderen op tekeningen en tekst klikken terwijl de ouder het verhaal voorleest. Antletics heet het kinderboek dat Johan Veldeman speciaal voor de iPad schreef in samenwerking met de Gentse bedrijven Smart-I en MobileJuice. Het is een samentrekking van de Engelse woorden ants (mieren) en athletics (atletiek). Het verhaal gaat over de mier Archie die 's morgens wakker wordt en door het venster een witte bol door ziet voorbijvliegen. Als nieuwsgierige mier gaat hij op ontdekkingstocht. Veldeman schreef het verhaal in het Engels, om zo een groter publiek te bereiken. Antletics is bedoeld voor kinderen van vijf tot tien jaar. Niet allen zijn de illustraties van de hand van Maarten Albrechts aanklikbaar, ook kunnen kinderen moeilijke woorden, die geel gemarkeerd zijn, aanklikken die vervolgens verklaard worden Als applicatie zou het interactieve kinderboek al in 26 landen minstens een keer gedownload zijn. Het is de bedoeling om ook een Nederlandse versie uit te brengen. Antletics for the iPad kost 2,39 euro in de iPad App Store. Op de website http://www.antletics.co.uk/ krijg je een voorsmaakje.