De helft van de Belgen geeft aan klaar te zijn voor biometrische authenticatie. Authenticatie via vingerafdrukherkenning of iris-scanning is voor 1 op de 2 Belgen een aangenamer alternatief voor het onthouden van ingewikkelde wachtwoorden en pincodes. Daarbovenop verklaart 67 procent meer vertrouwen te hebben in privé- en overheidsorganisaties die biometrie gebruiken voor authenticatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Unisys bij 3.500 Europese consumenten in zeven landen waaronder 504 in België.

Zes op de 10 Belgen gelooft dat biometrie veiliger is dan pin en wachtwoord. Slechts 14 procent gelooft het tegendeel.

Zes op de 10 Belgen gelooft dat biometrie veiliger is dan pin en wachtwoord. Slechts 14 procent gelooft het tegendeel: dat is ooit anders geweest rond biometrie. De respondenten zijn het meest gewonnen voor de vingerafdruk: 59 procent ziet dit zitten als authenticatiemethode, gevolgd door de iris-scan (47 procent), gezichtsherkenning (27 procent). Opvallend: stemherkenning scoort 'maar' 20 procent.

Voor Rudolf de Schipper, senior project manager bij Unisys Belgium, is het duidelijk dat de smartphone voor deze doorbraak gezorgd heeft. "Het gebruik van mobiele toestellen heeft van biometrie een mainstream technologie gemaakt, nu steeds meer mensen een vingerafdruklezer gebruiken voor toegang tot hun smartphone. Met de komst van de volgende generatie smartphones zal ook stem- en gezichtsherkenning steeds meer ingeburgerd raken. Dat de consument z'n vertrouwen schenkt aan deze technologie, is een goed teken", aldus de Schipper.

De helft van de Belgen geeft aan klaar te zijn voor biometrische authenticatie. Authenticatie via vingerafdrukherkenning of iris-scanning is voor 1 op de 2 Belgen een aangenamer alternatief voor het onthouden van ingewikkelde wachtwoorden en pincodes. Daarbovenop verklaart 67 procent meer vertrouwen te hebben in privé- en overheidsorganisaties die biometrie gebruiken voor authenticatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Unisys bij 3.500 Europese consumenten in zeven landen waaronder 504 in België.Zes op de 10 Belgen gelooft dat biometrie veiliger is dan pin en wachtwoord. Slechts 14 procent gelooft het tegendeel: dat is ooit anders geweest rond biometrie. De respondenten zijn het meest gewonnen voor de vingerafdruk: 59 procent ziet dit zitten als authenticatiemethode, gevolgd door de iris-scan (47 procent), gezichtsherkenning (27 procent). Opvallend: stemherkenning scoort 'maar' 20 procent.Voor Rudolf de Schipper, senior project manager bij Unisys Belgium, is het duidelijk dat de smartphone voor deze doorbraak gezorgd heeft. "Het gebruik van mobiele toestellen heeft van biometrie een mainstream technologie gemaakt, nu steeds meer mensen een vingerafdruklezer gebruiken voor toegang tot hun smartphone. Met de komst van de volgende generatie smartphones zal ook stem- en gezichtsherkenning steeds meer ingeburgerd raken. Dat de consument z'n vertrouwen schenkt aan deze technologie, is een goed teken", aldus de Schipper.