De 'Silicon-Belg' Roel Peeters verzamelde voor Roost, zoals zijn slimme rookmelder heet, al bijna een miljoen euro aan zaaikapitaal, schrijft De Tijd.

Maar vanaf deze week wil hij ook op het crowdfundingplatform Kickstarter geld inzamelen om de leefbaarheid van het product te testen.

Goedkoper alternatief voor Nest-rookmelder?

Peeters is zeker niet de enige die nadenkt over geconnecteerde en slimme huishoudtoestellen. Zo heeft het pas door Google overgenomen Nest ook een dergelijk product. Maar De Tijd merkt op dat Roost een goedkoper alternatief kan zijn.

De 'Silicon-Belg' Roel Peeters verzamelde voor Roost, zoals zijn slimme rookmelder heet, al bijna een miljoen euro aan zaaikapitaal, schrijft De Tijd. Maar vanaf deze week wil hij ook op het crowdfundingplatform Kickstarter geld inzamelen om de leefbaarheid van het product te testen.Goedkoper alternatief voor Nest-rookmelder?Peeters is zeker niet de enige die nadenkt over geconnecteerde en slimme huishoudtoestellen. Zo heeft het pas door Google overgenomen Nest ook een dergelijk product. Maar De Tijd merkt op dat Roost een goedkoper alternatief kan zijn.