Ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) heeft een plan uitgewerkt om Didier Bellens bij Belgacom aan de deur te zetten. Cruciaal wordt de raad van bestuur van Belgacom donderdag. Daar zal voorzitter Theo Dilissen de forcing moeten voeren zodat er een beslissing valt over de poging van Bellens om zijn vertrouwelinge Concetta Fagard weer in dienst te nemen.

Als de raad van bestuur beslist dat Fagard niet kan terugkomen, kan de Belgische staat het als grootste aandeelhouder hard spelen. Er zal dan, zo schrijft de krant De Tijd, worden vastgesteld dat er een vertrouwensbreuk is, waardoor Bellens' ontslag zich opdringt.

Bellens kan dit scenario ontwijken door terug te komen op zijn beslissing Fagard opnieuw aan te werven, maar in regeringskringen acht men die kans klein.

Rest nog het probleem van de vertrekpremie van Bellens in dat geval van 2 miljoen euro en zijn opvolging. Er circuleert een scenario waarbij de financieel directeur, de Amerikaan Ray Stewart, voorlopig de leiding van Belgacom zou overnemen, in afwachting van een nieuwe ceo.

Ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) heeft een plan uitgewerkt om Didier Bellens bij Belgacom aan de deur te zetten. Cruciaal wordt de raad van bestuur van Belgacom donderdag. Daar zal voorzitter Theo Dilissen de forcing moeten voeren zodat er een beslissing valt over de poging van Bellens om zijn vertrouwelinge Concetta Fagard weer in dienst te nemen. Als de raad van bestuur beslist dat Fagard niet kan terugkomen, kan de Belgische staat het als grootste aandeelhouder hard spelen. Er zal dan, zo schrijft de krant De Tijd, worden vastgesteld dat er een vertrouwensbreuk is, waardoor Bellens' ontslag zich opdringt. Bellens kan dit scenario ontwijken door terug te komen op zijn beslissing Fagard opnieuw aan te werven, maar in regeringskringen acht men die kans klein.Rest nog het probleem van de vertrekpremie van Bellens in dat geval van 2 miljoen euro en zijn opvolging. Er circuleert een scenario waarbij de financieel directeur, de Amerikaan Ray Stewart, voorlopig de leiding van Belgacom zou overnemen, in afwachting van een nieuwe ceo.