Voor de ontwikkeling van het aangekondigde nieuwe entertainmentplatform van Belgacom, Belgacom Entertainment genaamd, heeft het bedrijf nog twee partnerships afgesloten.

Belgacom had eerder dit jaar al geïnvesteerd in het online streaming gameplatform OnLive. Nu sluit het een overeenkomst met het Belgische in3Depth en het Israëlische Jinni.

In3depth is de holdingmaatschappij van Softkinetic, Optrima en Softkinetic Studios, drie bedrijven met expertise in technologie voor 3D-gebarenherkenning. Daarmee kan de gebruiker bijvoorbeeld met gebaren toestellen of toepassingen bedienen. Belgacom investeert 4 miljoen euro in 3Depth Systems. Het ziet onder meer baat in het gebruik van de technologie in videogames en e-learning. Ook SRIW Techno, een filiaal van de de Waalse gewestelijke investeringsmaatschappij SRIW investeert 4 miljoen euro.

Jinni bouwt een zoekmotor voor films en televisie. Het zoekresultaat wordt verrijkt met aanbevelingen op maat: klanten kunnen het zoeken sturen door in gewone mensentaal aan te geven welke soort film ze zoeken. Belgacom investeert 2 miljoen dollar in Jinni. Voor Belgacom is die technologie bruikbaar om klanten hun weg te helpen vinden in het aanbod van inhoud en programma's op het internet-, het mobiele en het tv-netwerk van Belgacom.

Voor de ontwikkeling van het aangekondigde nieuwe entertainmentplatform van Belgacom, Belgacom Entertainment genaamd, heeft het bedrijf nog twee partnerships afgesloten. Belgacom had eerder dit jaar al geïnvesteerd in het online streaming gameplatform OnLive. Nu sluit het een overeenkomst met het Belgische in3Depth en het Israëlische Jinni. In3depth is de holdingmaatschappij van Softkinetic, Optrima en Softkinetic Studios, drie bedrijven met expertise in technologie voor 3D-gebarenherkenning. Daarmee kan de gebruiker bijvoorbeeld met gebaren toestellen of toepassingen bedienen. Belgacom investeert 4 miljoen euro in 3Depth Systems. Het ziet onder meer baat in het gebruik van de technologie in videogames en e-learning. Ook SRIW Techno, een filiaal van de de Waalse gewestelijke investeringsmaatschappij SRIW investeert 4 miljoen euro. Jinni bouwt een zoekmotor voor films en televisie. Het zoekresultaat wordt verrijkt met aanbevelingen op maat: klanten kunnen het zoeken sturen door in gewone mensentaal aan te geven welke soort film ze zoeken. Belgacom investeert 2 miljoen dollar in Jinni. Voor Belgacom is die technologie bruikbaar om klanten hun weg te helpen vinden in het aanbod van inhoud en programma's op het internet-, het mobiele en het tv-netwerk van Belgacom.