Belgacom volgt van nabij mogelijke groeiopportuniteiten in het buitenland. De telecomgroep is daartoe bereid 4 tot 5 miljard euro te investeren.

Dat vertelde gedelegeerd bestuurder Didier Bellens aan het persagentschap Reuters. "We moeten niet dezelfde fout maken als na het barsten van de internetzeepbel in 2000 en aan de kant blijven staan", zei Bellens. "Als er zich een overnameopportuniteit van 4 tot 5 miljard voordoet, zouden we ons in het bad kunnen gooien." Het vizier van Belgacom is op de ontwikkelingslanden gericht.

Bellens vertelde eerder dit jaar aan Data News dat zijn bedrijf 10 miljard euro had klaarliggen voor overnames.

De topman is sinds eind augustus een stuk zekerder van een nieuw mandaat maar moet nog een akkoord sluiten met de raad van bestuur over samenwerking tussen hem en de bestuurders. Er zijn geen onoverbrugbare meningsverschillen, maar het is wachten op een officieel akkoord.

Bellens stond in de aanloop naar zijn herbenoeming onder felle kritiek voor zijn conservatieve strategie op het vlak van externe groei.

Bron: Belga

Belgacom volgt van nabij mogelijke groeiopportuniteiten in het buitenland. De telecomgroep is daartoe bereid 4 tot 5 miljard euro te investeren. Dat vertelde gedelegeerd bestuurder Didier Bellens aan het persagentschap Reuters. "We moeten niet dezelfde fout maken als na het barsten van de internetzeepbel in 2000 en aan de kant blijven staan", zei Bellens. "Als er zich een overnameopportuniteit van 4 tot 5 miljard voordoet, zouden we ons in het bad kunnen gooien." Het vizier van Belgacom is op de ontwikkelingslanden gericht. Bellens vertelde eerder dit jaar aan Data News dat zijn bedrijf 10 miljard euro had klaarliggen voor overnames. De topman is sinds eind augustus een stuk zekerder van een nieuw mandaat maar moet nog een akkoord sluiten met de raad van bestuur over samenwerking tussen hem en de bestuurders. Er zijn geen onoverbrugbare meningsverschillen, maar het is wachten op een officieel akkoord. Bellens stond in de aanloop naar zijn herbenoeming onder felle kritiek voor zijn conservatieve strategie op het vlak van externe groei. Bron: Belga