Belgacom bevestigt de verwachtingen voor het volledige boekjaar. Dat betekent een 1 procent lagere omzet en een bedrijfskasstroommarge die tussen 32 en 33 procent zal liggen.

Belgacom rapporteert over het eerste kwartaal resultaten die in lijn liggen met de verwachtingen. De omzet bedroeg 1,492 miljard euro, goed voor een stijging op jaarbasis van 1,5 procent, inclusief het aandeel van overnames en desinvesteringen. Organisch zijn de opbrengsten van de Belgacom Groep met 0,3% gestegen tot 1,452 miljard euro.

Belgacom boekte een ebitda of operationele kasstroom van 492 miljoen euro over het eerste kwartaal, een daling met 5,1% op jaarbasis. De ebitdamarge bedroeg 33%. De nettowinst zakte van 236 miljoen euro naar 212 miljoen euro.

EBUDe Enterprise Business Unit (EBU) ontloopt de crisis niet, maar houdt zich vrij goed recht. De omzet van de afdeling, waaronder ook Telindus valt, zakte met 5,2 procent tot 640 miljoen euro. Dat vooral door een afname in omzet uit spraak. Belgacom verklaart dat door de gereguleerde terminatie- en roamingtarieven, prijserosie en minder gebruik van mobiele telefonie door de crisis.

Hoewel de omzet van de ict-divisie daalt (van 187 miljoen euro tot 171 miljoen euro), is dat vooral te verklaren door de desinvesteringen bij Telindus vorig jaar. Organisch groeide de afdeling 3 procent. Ook uit data haalt de EBU 2,6 procent groei tot 143 miljoen euro.

Belgacom wijst erop dat de desinvesteringen en de ingeperkte operationele uitgaven de impact van de crisis voor de EBU zouden moeten beperken. Vooralsnog draagt de afdeling bij tot de ebitda.

Belgacom bevestigt de verwachtingen voor het volledige boekjaar. Dat betekent een 1 procent lagere omzet en een bedrijfskasstroommarge die tussen 32 en 33 procent zal liggen. Belgacom rapporteert over het eerste kwartaal resultaten die in lijn liggen met de verwachtingen. De omzet bedroeg 1,492 miljard euro, goed voor een stijging op jaarbasis van 1,5 procent, inclusief het aandeel van overnames en desinvesteringen. Organisch zijn de opbrengsten van de Belgacom Groep met 0,3% gestegen tot 1,452 miljard euro. Belgacom boekte een ebitda of operationele kasstroom van 492 miljoen euro over het eerste kwartaal, een daling met 5,1% op jaarbasis. De ebitdamarge bedroeg 33%. De nettowinst zakte van 236 miljoen euro naar 212 miljoen euro. EBUDe Enterprise Business Unit (EBU) ontloopt de crisis niet, maar houdt zich vrij goed recht. De omzet van de afdeling, waaronder ook Telindus valt, zakte met 5,2 procent tot 640 miljoen euro. Dat vooral door een afname in omzet uit spraak. Belgacom verklaart dat door de gereguleerde terminatie- en roamingtarieven, prijserosie en minder gebruik van mobiele telefonie door de crisis. Hoewel de omzet van de ict-divisie daalt (van 187 miljoen euro tot 171 miljoen euro), is dat vooral te verklaren door de desinvesteringen bij Telindus vorig jaar. Organisch groeide de afdeling 3 procent. Ook uit data haalt de EBU 2,6 procent groei tot 143 miljoen euro. Belgacom wijst erop dat de desinvesteringen en de ingeperkte operationele uitgaven de impact van de crisis voor de EBU zouden moeten beperken. Vooralsnog draagt de afdeling bij tot de ebitda.