Belgacom doet effectief een bod op de televisieklantenportefeuille van Interkabel. De nationale operator biedt 70 miljoen meer dan Telenet voor de overname van de ongeveer 800.000 televisieklanten en -activiteiten en voor niet-exclusieve gebruiksrechten om analoge en digitale televisie te leveren via de kabel. Telenet spreekt van "perverse bedoelingen".

In totaal biedt Belgacom 420 miljoen euro. Belgacom wil bovendien sneller betalen. Telenet wou 170 miljoen direct op tafel leggen. Belgacom doet daar 40 procent bovenop en wil onmiddellijk 240 miljoen uitbetalen. Voor de rest zijn de verplichtingen die Belgacom overneemt volgens de persmededeling gelijkaardig aan wat Telenet biedt. Met die nuance dat Belgacom verzekert dat "de klanten niet gebonden zullen zijn aan één televisieleverancier, maar via een open, niet-exclusief model vrij hun televisieleverancier kunnen kiezen, zowel voor analoge als voor digitale tv."

Het bod van Belgacom zal toelaten dat de Interkabel-kijkers profiteren van het voetbalaanbod van Belgacom.

Volgens Belgacom hebben de voorzitters en directeuren van de zuivere intercommunales Integan, Inter-media, PBE en WVEM, die Interkabel uitmaken, vandaag een brief van gedelegeerd bestuurder Didier Bellens van Belgacom ontvangen, waarin het bod wordt uitgelegd.

Het bod is voorwaardelijk en niet-bindend en hangt onder meer af van het gebruikelijke boekenonderzoek.

Telenet heeft al gereageerd. Volgens Telenet zou Belgacom een bod doen op zowel de klanten van Interkabel als de infrastructuur (wat door woordvoerster Ingvild Van Lysebetten van Belgacom alvast meteen is ontkend. Zij onderstreept dat Belgacom biedt op een "gebruiksrecht").

Verder herhaalt Telenet zijn oude standpunten: als Belgacom de Interkabel-klanten zou mogen overnemen, vervalt de infrastructuurconcurrentie die de basis is van de vrijmaking van de telecommarkt. Met verwijzing naar een rapport van het onderzoeksinstituut TNO in Delft bestrijdt Telenet ook dat het mogelijk is om, zoals Belgacom voorstelt, "twee volwaardige tv-aanbiedingen op 1 kabel te combineren", waaronder we moeten begrijpen dat het onmogelijk zou zijn de kabel te 'delen' met andere televisieaanbieders.

"Het opzet van Belgacom is dan ook zeer doorzichtig: het zoveelste vertragingsmanoeuvre, na de vele procedures," mailt project coördinator Nadine Otto van de persdienst van Telenet. "Hun enige doel is verwarring te zaaien bij de gemeenten. Die zullen uiteraard zeer goed begrijpen dat eender welk bod van Belgacom in deze een doodlopende straat is."

Telenet zegt nu een klacht bij de Raad voor de Mededinging te zullen indien zodat "op deze manier eindelijk een einde kan gesteld worden aan de perverse bedoelingen van Belgacom."

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Belgacom doet effectief een bod op de televisieklantenportefeuille van Interkabel. De nationale operator biedt 70 miljoen meer dan Telenet voor de overname van de ongeveer 800.000 televisieklanten en -activiteiten en voor niet-exclusieve gebruiksrechten om analoge en digitale televisie te leveren via de kabel. Telenet spreekt van "perverse bedoelingen". In totaal biedt Belgacom 420 miljoen euro. Belgacom wil bovendien sneller betalen. Telenet wou 170 miljoen direct op tafel leggen. Belgacom doet daar 40 procent bovenop en wil onmiddellijk 240 miljoen uitbetalen. Voor de rest zijn de verplichtingen die Belgacom overneemt volgens de persmededeling gelijkaardig aan wat Telenet biedt. Met die nuance dat Belgacom verzekert dat "de klanten niet gebonden zullen zijn aan één televisieleverancier, maar via een open, niet-exclusief model vrij hun televisieleverancier kunnen kiezen, zowel voor analoge als voor digitale tv." Het bod van Belgacom zal toelaten dat de Interkabel-kijkers profiteren van het voetbalaanbod van Belgacom. Volgens Belgacom hebben de voorzitters en directeuren van de zuivere intercommunales Integan, Inter-media, PBE en WVEM, die Interkabel uitmaken, vandaag een brief van gedelegeerd bestuurder Didier Bellens van Belgacom ontvangen, waarin het bod wordt uitgelegd. Het bod is voorwaardelijk en niet-bindend en hangt onder meer af van het gebruikelijke boekenonderzoek. Telenet heeft al gereageerd. Volgens Telenet zou Belgacom een bod doen op zowel de klanten van Interkabel als de infrastructuur (wat door woordvoerster Ingvild Van Lysebetten van Belgacom alvast meteen is ontkend. Zij onderstreept dat Belgacom biedt op een "gebruiksrecht"). Verder herhaalt Telenet zijn oude standpunten: als Belgacom de Interkabel-klanten zou mogen overnemen, vervalt de infrastructuurconcurrentie die de basis is van de vrijmaking van de telecommarkt. Met verwijzing naar een rapport van het onderzoeksinstituut TNO in Delft bestrijdt Telenet ook dat het mogelijk is om, zoals Belgacom voorstelt, "twee volwaardige tv-aanbiedingen op 1 kabel te combineren", waaronder we moeten begrijpen dat het onmogelijk zou zijn de kabel te 'delen' met andere televisieaanbieders. "Het opzet van Belgacom is dan ook zeer doorzichtig: het zoveelste vertragingsmanoeuvre, na de vele procedures," mailt project coördinator Nadine Otto van de persdienst van Telenet. "Hun enige doel is verwarring te zaaien bij de gemeenten. Die zullen uiteraard zeer goed begrijpen dat eender welk bod van Belgacom in deze een doodlopende straat is." Telenet zegt nu een klacht bij de Raad voor de Mededinging te zullen indien zodat "op deze manier eindelijk een einde kan gesteld worden aan de perverse bedoelingen van Belgacom." Wordt ongetwijfeld vervolgd...