Ook elf jaar na de liberalisering van de telecomsector blijft Belgacom bijzonder dominant in de bedrijvenmarkt. Dat blijkt uit de resultaten van de eindejaarsenquête van Data News bij ruim 300 telecom- en it-verantwoordelijken van Belgische ondernemingen.

Zeven op de tien Belgische ondernemingen belt uitsluitend via Belgacom. Voor breedbandinternet haalt Belgacom 61 procent marktaandeel (+6%). Proximus verliest twee procentpunten maar houdt toch 67 procent van alle bedrijven onder contract. Voor datadiensten staat Belgacom mede dank zij Telindus voor 41 procent marktaandeel.

De Apple iPhone kan ook in de bedrijvenmarkt op steeds meer bijval rekenen. Van de ondernemingen die gebruik maken van mobiele datadiensten, zegt 15 procent dat het daarvoor een iPhone hanteert. Vorig jaar was dat slechts 2 procent. De iPhone staat daardoor op gelijke hoogte met de Nokia smartphone. Blackberry blijft met 45 procent het populairst.

Op de vraag of bedrijven zullen overstappen naar Telenet als de kabeloperator de vierde licentie in de wacht zou slepen, antwoordt slechts 2 procent volmondig ja. De helft van de respondenten houdt het bij 'misschien'.

De resultaten van de enquête staan vandaag te lezen in Data News nummer 40.

Ook elf jaar na de liberalisering van de telecomsector blijft Belgacom bijzonder dominant in de bedrijvenmarkt. Dat blijkt uit de resultaten van de eindejaarsenquête van Data News bij ruim 300 telecom- en it-verantwoordelijken van Belgische ondernemingen. Zeven op de tien Belgische ondernemingen belt uitsluitend via Belgacom. Voor breedbandinternet haalt Belgacom 61 procent marktaandeel (+6%). Proximus verliest twee procentpunten maar houdt toch 67 procent van alle bedrijven onder contract. Voor datadiensten staat Belgacom mede dank zij Telindus voor 41 procent marktaandeel. De Apple iPhone kan ook in de bedrijvenmarkt op steeds meer bijval rekenen. Van de ondernemingen die gebruik maken van mobiele datadiensten, zegt 15 procent dat het daarvoor een iPhone hanteert. Vorig jaar was dat slechts 2 procent. De iPhone staat daardoor op gelijke hoogte met de Nokia smartphone. Blackberry blijft met 45 procent het populairst. Op de vraag of bedrijven zullen overstappen naar Telenet als de kabeloperator de vierde licentie in de wacht zou slepen, antwoordt slechts 2 procent volmondig ja. De helft van de respondenten houdt het bij 'misschien'. De resultaten van de enquête staan vandaag te lezen in Data News nummer 40.