Belgacom haalt niet de winstmarges van Telenet, maar blijft wel terreinwinst boeken op het cruciale domein van de digitale televisie. In breedbandinternet voor consumenten moet Belgacom het dan weer afleggen tegen de Mechelaars.

Het aantal Belgacom-abonnees voor iDTV steeg met 52.139 in het kwartaal, een groei van 78 procent vergeleken met het jaar voordien. Daarmee vergeleken groeide Telenet in het derde kwartaal met 40.000 eenheden, een groei van 53 percent. Telenet had eind september 519.000 digitale tv-abonnees. Belgacom had er ruim 443.000.

Ook in vergelijking met juni zijn de groeiverschillen in digitale televisie duidelijk: 13,33% groei in het jongste kwartaal voor Belgacom, 8,35% voor Telenet.

Woordvoerder Jan de Grave van Telenet laat hierbij opmerken dat Belgacom - in tegenstelling tot Telenet - geen klanten, maar "stromen" telt. Wie een tweede digitale tv-aansluiting van Belgacom in huis haalt, wordt twee keer geteld. Belgacom rapporteert dat het dit jaar al 29.028 dergelijke "tweede stroom"-gebruikers aansloot, wat 21 percent is van het bijkomende aantal aansluitingen dit jaar (137.820).

In snel internet voor consumenten blijft Telenetbaas Duco Sickinghe Belgacom-ceo Didier Bellens de baard afdoen. Telenet groeide met 2,55 percent, vergeleken met juni, tot 926.000 aansluitingen. Belgacom met 1,98 procent, tot 876.000.

In de cijfers voor Telenet zit het effect van de overname van de Interkabel-klanten, op 1 oktober, nog niet verrekend. Dat zal pas vanaf het lopende kwartaal beginnen spelen. De tv-cijfers van Telenet slaan dus op twee derden van Vlaanderen en een stukje van Brussel, de cijfers van Belgacom betreffen heel België.

Ten vroegste vanmiddag zou de Raad voor de Mededinging bekendmaken of en onder welke voorwaarden Belgacom zijn kleine concurrent Scarlet mag overnemen.

De omzet van Belgacom klokte na negen maanden af op 4.427 miljoen euro, een daling met 2,7 procent. Dat is het gevolg van de opgelegde lagere mobiele terminatie- en roamingtarieven (MTR). De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 5 procent tot 1.527 miljoen euro, goed voor een stabiele ebitda-marge van 34,4 procent. De bedrijfswinst kwam 6 procent lager uit op 962 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 685 miljoen euro, 13 procent minder dan na de eerste drie trimesters van 2007.

Belgacom herhaalt in zijn kwartaalrapport zijn eerder vermelde jaarprognose. Het bedrijf rekent op een omzetdaling met ongeveer 2 procent en verwacht een ebitdamarge tussen 33 en 34 procent.

Bron: Belga/Trends.be

Belgacom haalt niet de winstmarges van Telenet, maar blijft wel terreinwinst boeken op het cruciale domein van de digitale televisie. In breedbandinternet voor consumenten moet Belgacom het dan weer afleggen tegen de Mechelaars. Het aantal Belgacom-abonnees voor iDTV steeg met 52.139 in het kwartaal, een groei van 78 procent vergeleken met het jaar voordien. Daarmee vergeleken groeide Telenet in het derde kwartaal met 40.000 eenheden, een groei van 53 percent. Telenet had eind september 519.000 digitale tv-abonnees. Belgacom had er ruim 443.000. Ook in vergelijking met juni zijn de groeiverschillen in digitale televisie duidelijk: 13,33% groei in het jongste kwartaal voor Belgacom, 8,35% voor Telenet. Woordvoerder Jan de Grave van Telenet laat hierbij opmerken dat Belgacom - in tegenstelling tot Telenet - geen klanten, maar "stromen" telt. Wie een tweede digitale tv-aansluiting van Belgacom in huis haalt, wordt twee keer geteld. Belgacom rapporteert dat het dit jaar al 29.028 dergelijke "tweede stroom"-gebruikers aansloot, wat 21 percent is van het bijkomende aantal aansluitingen dit jaar (137.820). In snel internet voor consumenten blijft Telenetbaas Duco Sickinghe Belgacom-ceo Didier Bellens de baard afdoen. Telenet groeide met 2,55 percent, vergeleken met juni, tot 926.000 aansluitingen. Belgacom met 1,98 procent, tot 876.000. In de cijfers voor Telenet zit het effect van de overname van de Interkabel-klanten, op 1 oktober, nog niet verrekend. Dat zal pas vanaf het lopende kwartaal beginnen spelen. De tv-cijfers van Telenet slaan dus op twee derden van Vlaanderen en een stukje van Brussel, de cijfers van Belgacom betreffen heel België. Ten vroegste vanmiddag zou de Raad voor de Mededinging bekendmaken of en onder welke voorwaarden Belgacom zijn kleine concurrent Scarlet mag overnemen. De omzet van Belgacom klokte na negen maanden af op 4.427 miljoen euro, een daling met 2,7 procent. Dat is het gevolg van de opgelegde lagere mobiele terminatie- en roamingtarieven (MTR). De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 5 procent tot 1.527 miljoen euro, goed voor een stabiele ebitda-marge van 34,4 procent. De bedrijfswinst kwam 6 procent lager uit op 962 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 685 miljoen euro, 13 procent minder dan na de eerste drie trimesters van 2007. Belgacom herhaalt in zijn kwartaalrapport zijn eerder vermelde jaarprognose. Het bedrijf rekent op een omzetdaling met ongeveer 2 procent en verwacht een ebitdamarge tussen 33 en 34 procent. Bron: Belga/Trends.be