Het Brusselse Hof van Beroep heeft Belgacom veroordeeld tot een boete van een half miljoen euro. Dat maakte het BIPT net voor het weekend bekend. Het Hof verwierp het beroep van het telecombedrijf maar milderde wel de boete van 800.000 euro die de telecomwaakhond had opgelegd.

Belgacom kreeg de boete opgelegd omdat het BIPT oordeelde dat het bedrijf de wettelijke verplichtingen inzake transparantie en informatie naar de abonnee niet had nageleefd toen het in februari 2010 zijn internettarieven optrok. Belgacom ging in augustus vorig jaar in beroep en krijgt nu ongelijk.

"Het Hof van Beroep bevestigt dat Belgacom in gebreke bleef om abonnees in geval van verhoging van de tarieven tegelijkertijd en correct te informeren over de mogelijkheid het abonnement kosteloos op te zeggen", zegt het BIPT. "Het Hof van Beroep verlaagt de boete tot 500.000 euro, deels omdat niet bewezen is dat de inbreuk opzettelijk was en deels omdat één van de weerhouden grieven niet rechtstreeks volgt uit de wettelijke bepalingen".

Belgacom verhoogde in februari de prijs van twee van zijn internetformules ("Internet Light" en "Internet Go" - omgevormd tot "Internet Comfort" en "Internet Favorite") met respectievelijk 0,95 euro en 1,15 euro per maand. Het nieuwe aanbod ging ook gepaard met een nieuwe downloadsnelheid en een nieuw maandelijks toegestaan downloadvolume.

Bron: Belga

Het Brusselse Hof van Beroep heeft Belgacom veroordeeld tot een boete van een half miljoen euro. Dat maakte het BIPT net voor het weekend bekend. Het Hof verwierp het beroep van het telecombedrijf maar milderde wel de boete van 800.000 euro die de telecomwaakhond had opgelegd. Belgacom kreeg de boete opgelegd omdat het BIPT oordeelde dat het bedrijf de wettelijke verplichtingen inzake transparantie en informatie naar de abonnee niet had nageleefd toen het in februari 2010 zijn internettarieven optrok. Belgacom ging in augustus vorig jaar in beroep en krijgt nu ongelijk. "Het Hof van Beroep bevestigt dat Belgacom in gebreke bleef om abonnees in geval van verhoging van de tarieven tegelijkertijd en correct te informeren over de mogelijkheid het abonnement kosteloos op te zeggen", zegt het BIPT. "Het Hof van Beroep verlaagt de boete tot 500.000 euro, deels omdat niet bewezen is dat de inbreuk opzettelijk was en deels omdat één van de weerhouden grieven niet rechtstreeks volgt uit de wettelijke bepalingen". Belgacom verhoogde in februari de prijs van twee van zijn internetformules ("Internet Light" en "Internet Go" - omgevormd tot "Internet Comfort" en "Internet Favorite") met respectievelijk 0,95 euro en 1,15 euro per maand. Het nieuwe aanbod ging ook gepaard met een nieuwe downloadsnelheid en een nieuw maandelijks toegestaan downloadvolume. Bron: Belga