Kort voor Nieuwjaar heeft Belgacom een klacht ingediend bij de Antwerpse rechtbank over de overnamedeal die Telenet beklonk rond de tv-activiteiten van vier kabelintercommunales. Waarnemers zien er een vertragingsmanoeuvre in van Belgacom.

De overname van de tv-activiteiten van de vier Vlaamse kabelaars loopt niet van een leien dakje voor Telenet. Niet veel na de aankondiging van de deal, ter waarde van 300 miljoen euro, in november, vroeg het Antwerpse Integan een expertenstudie aan over de omvang en de perspectieven van de deal. De resultaten laten nog op zich wachten.

Nu gebruikt Belgacom de rechter om de overname te blokkeren of ten minste te vertragen, zo meldt De Tijd. Volgens de telecomreus gaat het over een overeenkomst tussen een privébedrijf en een publieke instantie (de kabelintercommunales zijn eigendom van de gemeenten). "Volgens onze interpretatie van de wetgeving moet in zo'n geval een open procedure worden gevolgd", aldus Belgacom in de krant.

Waarnemers zien er vooral een vertragingsmanoeuvre in van Belgacom, al ontkent het bedrijf dat. De uitspraak wordt ten vroegste in maart gewacht en in tussentijd kunnen er geen belangrijke beslissingen genomen worden in het overnamedossier.

Kort voor Nieuwjaar heeft Belgacom een klacht ingediend bij de Antwerpse rechtbank over de overnamedeal die Telenet beklonk rond de tv-activiteiten van vier kabelintercommunales. Waarnemers zien er een vertragingsmanoeuvre in van Belgacom. De overname van de tv-activiteiten van de vier Vlaamse kabelaars loopt niet van een leien dakje voor Telenet. Niet veel na de aankondiging van de deal, ter waarde van 300 miljoen euro, in november, vroeg het Antwerpse Integan een expertenstudie aan over de omvang en de perspectieven van de deal. De resultaten laten nog op zich wachten. Nu gebruikt Belgacom de rechter om de overname te blokkeren of ten minste te vertragen, zo meldt De Tijd. Volgens de telecomreus gaat het over een overeenkomst tussen een privébedrijf en een publieke instantie (de kabelintercommunales zijn eigendom van de gemeenten). "Volgens onze interpretatie van de wetgeving moet in zo'n geval een open procedure worden gevolgd", aldus Belgacom in de krant. Waarnemers zien er vooral een vertragingsmanoeuvre in van Belgacom, al ontkent het bedrijf dat. De uitspraak wordt ten vroegste in maart gewacht en in tussentijd kunnen er geen belangrijke beslissingen genomen worden in het overnamedossier.