Belgacom Bridging ICT, de nieuwe kmo-afdeling van Belgacom, heeft een minderheidsbelang in hostingbedrijf ClearMedia genomen.

Belgacom kondigde eind vorige maand aan dat het vier kleinere it-integratoren (SoftComputer, ElectroComputer, Interconnect en Jockordy) overnam en bundelde in het nieuw opgerichte 'Belgacom Bridging ICT'. Dat vehikel zou zich richten op middelgrote kmo's.

Belgacom Bridging ICT is daarvoor nu volop een partnernetwerk aan het uitbouwen. In die context neemt het bedrijf een minderheidsaandeel van 40 procent in ClearMedia. Dat levert hostingoplossingen aan kmo's. De nadruk ligt op online back-up, virtuele servers en hosted softwaretoepassingen zoals hosted Exchange, hosted Sharepoint en hosted CRM. "Door de samenwerking met ClearMedia breidt Belgacom Bridging ICT haar aanbod aan hosted applicaties sterk uit en beschikt het bovendien over een sterk partner supportplatform. ClearMedia brengt Belgacom knowhow, flexibiliteit, nabijheid en kennis van de kmo-markt", aldus een persbericht.

ClearMedia krijgt toegang tot de netwerken, datacenters en bestaande hosted applicaties-aanbod van Belgacom. Het bedrijf zal autonoom blijven werken onder het huidige management.

Belgacom Bridging ICT, de nieuwe kmo-afdeling van Belgacom, heeft een minderheidsbelang in hostingbedrijf ClearMedia genomen. Belgacom kondigde eind vorige maand aan dat het vier kleinere it-integratoren (SoftComputer, ElectroComputer, Interconnect en Jockordy) overnam en bundelde in het nieuw opgerichte 'Belgacom Bridging ICT'. Dat vehikel zou zich richten op middelgrote kmo's. Belgacom Bridging ICT is daarvoor nu volop een partnernetwerk aan het uitbouwen. In die context neemt het bedrijf een minderheidsaandeel van 40 procent in ClearMedia. Dat levert hostingoplossingen aan kmo's. De nadruk ligt op online back-up, virtuele servers en hosted softwaretoepassingen zoals hosted Exchange, hosted Sharepoint en hosted CRM. "Door de samenwerking met ClearMedia breidt Belgacom Bridging ICT haar aanbod aan hosted applicaties sterk uit en beschikt het bovendien over een sterk partner supportplatform. ClearMedia brengt Belgacom knowhow, flexibiliteit, nabijheid en kennis van de kmo-markt", aldus een persbericht. ClearMedia krijgt toegang tot de netwerken, datacenters en bestaande hosted applicaties-aanbod van Belgacom. Het bedrijf zal autonoom blijven werken onder het huidige management.