De cao-onderhandelingen bij Belgacom laten nog even op zich wachten. De besprekingen zouden normaal gezien gisteren van start gegaan zijn, maar de vakbonden willen eerst een oplossing voor de lagere bonus van de verkopers en voor de werklast in het Luikse callcenter.

De bespreking van beide knelpunten vond gisteren plaats. Maar over deinhoud van de directievoorstellen wilden de bonden niets kwijt, "kwestievan de sereniteit te behouden".

Het blijft nog steeds de bedoeling om tot een akkoord te komen en dande besprekingen over een nieuwe cao voor het Belgacom-personeel aan tevatten. Een van de belangrijkste eisen binnen dat cao-overleg iswerkzekerheid tot 2010. Rond die werkzekerheid was het de voorbije wekenal onrustig binnen het bedrijf, omwille van de geplande integratie van defilialen (Proximus, Telindus en Skynet) binnen de Belgacom-groep.

De onderhandelingen zouden ook persoonlijk door CEO Didier Bellensworden geopend. Dat is uitzonderlijk. Bellens bereikte vorige week eenakkoord met de Belgische regering over een lager loon, als voorwaarde omzijn contract bij de telecomgroep te verlengen.

Bellens moet nu ook nog een akkoord bereiken met zijn raad van bestuur. De onderhandelingen daarover lopen nog en er zouden geen onoverbrugbare geschilpunten meer zijn, aldus een bron binnen het bestuur.

Bron: Belga

De cao-onderhandelingen bij Belgacom laten nog even op zich wachten. De besprekingen zouden normaal gezien gisteren van start gegaan zijn, maar de vakbonden willen eerst een oplossing voor de lagere bonus van de verkopers en voor de werklast in het Luikse callcenter. De bespreking van beide knelpunten vond gisteren plaats. Maar over deinhoud van de directievoorstellen wilden de bonden niets kwijt, "kwestievan de sereniteit te behouden". Het blijft nog steeds de bedoeling om tot een akkoord te komen en dande besprekingen over een nieuwe cao voor het Belgacom-personeel aan tevatten. Een van de belangrijkste eisen binnen dat cao-overleg iswerkzekerheid tot 2010. Rond die werkzekerheid was het de voorbije wekenal onrustig binnen het bedrijf, omwille van de geplande integratie van defilialen (Proximus, Telindus en Skynet) binnen de Belgacom-groep. De onderhandelingen zouden ook persoonlijk door CEO Didier Bellensworden geopend. Dat is uitzonderlijk. Bellens bereikte vorige week eenakkoord met de Belgische regering over een lager loon, als voorwaarde omzijn contract bij de telecomgroep te verlengen. Bellens moet nu ook nog een akkoord bereiken met zijn raad van bestuur. De onderhandelingen daarover lopen nog en er zouden geen onoverbrugbare geschilpunten meer zijn, aldus een bron binnen het bestuur. Bron: Belga