Didier Bellens, de topman van Belgacom, wordt verdacht van misbruik van voorkennis in het dossier-Belgacom. Het onderzoek, dat met de nodige geheimdoenerij is omgeven, loopt al jaren.

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Het verhaal is vooralsnog niet bevestigd door Belgacom of Bellens zelf.

Bellens zou kort na de beslissing van het strategisch comité in de raad van bestuur van Belgacom om een bod uit te brengen op de beursgenoteerde netwerkintegrator Telindus, zelf een pakket aandelen hebben gekocht. Specialisten vertrouwd met de zaak-Bellens spreken over een "flagrante inbreuk".

Bellens viel voor zijn vermogensbeheer destijds terug op een gespecialiseerd huis waaraan hij een adviesmandaat had toevertrouwd. Het pakket Telindus, om en nabij de 50.000 aandelen, zou hij destijds echter op eigen initiatief gekocht hebben. Telindus noteerde in die periode rond de 10,50 euro.

Op 29 september 2005 maakte Belgacom bekend dat het een bod op Telindus zou uitbrengen. De groep bood 13,50 euro per aandeel voor het bedrijf van wijlen John Cordier. Dat bod werd uiteindelijk op 16,60 euro per aandeel gebracht na een schimmige biedoorlog met France Telecom. Bellens bracht zijn aandelen in dat cashbod in. De ordegrootte van het voordeel is dus te schatten op zowat 300.000 euro.

De zaak is al een tijdje hangende voor de financiële toezichthouder CBFA. Bellens riskeert in eerste instantie een financiële straf. De CBFA kan, als Bellens schuldig bevonden wordt, een administratieve boete opleggen van minimaal 2.500 euro tot maximaal 2,5 miljoen euro. De CBFA gaat bij een definitieve veroordeling ook over tot een nominatieve vermelding op zijn website.

Bron: Belga

Didier Bellens signaleert in een reactie dat hij "meerdere weken geleden werd gehoord door de Commissie van het Bank- en financiewezen". Hij heeft "alle gewenste uitleg kunnen geven en vertrouwt erop dat de Commissie thans beschikt over alle nodige elementen."

Didier Bellens, de topman van Belgacom, wordt verdacht van misbruik van voorkennis in het dossier-Belgacom. Het onderzoek, dat met de nodige geheimdoenerij is omgeven, loopt al jaren. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Het verhaal is vooralsnog niet bevestigd door Belgacom of Bellens zelf. Bellens zou kort na de beslissing van het strategisch comité in de raad van bestuur van Belgacom om een bod uit te brengen op de beursgenoteerde netwerkintegrator Telindus, zelf een pakket aandelen hebben gekocht. Specialisten vertrouwd met de zaak-Bellens spreken over een "flagrante inbreuk". Bellens viel voor zijn vermogensbeheer destijds terug op een gespecialiseerd huis waaraan hij een adviesmandaat had toevertrouwd. Het pakket Telindus, om en nabij de 50.000 aandelen, zou hij destijds echter op eigen initiatief gekocht hebben. Telindus noteerde in die periode rond de 10,50 euro. Op 29 september 2005 maakte Belgacom bekend dat het een bod op Telindus zou uitbrengen. De groep bood 13,50 euro per aandeel voor het bedrijf van wijlen John Cordier. Dat bod werd uiteindelijk op 16,60 euro per aandeel gebracht na een schimmige biedoorlog met France Telecom. Bellens bracht zijn aandelen in dat cashbod in. De ordegrootte van het voordeel is dus te schatten op zowat 300.000 euro. De zaak is al een tijdje hangende voor de financiële toezichthouder CBFA. Bellens riskeert in eerste instantie een financiële straf. De CBFA kan, als Bellens schuldig bevonden wordt, een administratieve boete opleggen van minimaal 2.500 euro tot maximaal 2,5 miljoen euro. De CBFA gaat bij een definitieve veroordeling ook over tot een nominatieve vermelding op zijn website. Bron: Belga Didier Bellens signaleert in een reactie dat hij "meerdere weken geleden werd gehoord door de Commissie van het Bank- en financiewezen". Hij heeft "alle gewenste uitleg kunnen geven en vertrouwt erop dat de Commissie thans beschikt over alle nodige elementen."