Belgacom heeft de federale staat gedagvaard voor het Grondwettelijk Hof. De telecomgroep betwist dat ze moet betalen voor de verlenging van haar mobiele licentie, nadat ze die extra jaren eerst gratis had gekregen.

Dat melden De Tijd en L'Echo. De overheid en de mobilofoonoperatoren in ons land bakkeleien al enkele jaren over de geldigheidsduur van de licenties die ze vorig decennium kochten. Het gaat om de vergunningen voor de klassieke gsm-technologie (tweede generatie of 2G). De in 2001 verworven licenties voor de derde generatie staan niet ter discussie.

Onder meer Belgacom kreeg eerst een stilzwijgende en gratis verlenging van zijn 2G-vergunning tot de lente van 2015. Later kwam de federale overheid daar echter op terug en vroeg ze toch een vergoeding voor de extra jaren.

Maar Belgacom, gevolgd door Mobistar, viel die beslissing aan voor het hof van beroep van Brussel en kreeg in september 2009 gelijk. De regering gaf zich niet gewonnen en vaardigde begin dit jaar een wet uit om het arrest te kunnen omzeilen.

Belgacom valt enkele bepalingen uit die wet nu aan. Mobistar en BASE sluiten zich mogelijk aan bij de procedure, die draait rond 180 miljoen euro. De procedure is opmerkelijk omdat Belgacom zich richt tegen zijn meerderheidsaandeelhouder, de staat. De twee stonden wel al vaker tegenover elkaar voor de rechtbank.

Bron: Belga

Belgacom heeft de federale staat gedagvaard voor het Grondwettelijk Hof. De telecomgroep betwist dat ze moet betalen voor de verlenging van haar mobiele licentie, nadat ze die extra jaren eerst gratis had gekregen. Dat melden De Tijd en L'Echo. De overheid en de mobilofoonoperatoren in ons land bakkeleien al enkele jaren over de geldigheidsduur van de licenties die ze vorig decennium kochten. Het gaat om de vergunningen voor de klassieke gsm-technologie (tweede generatie of 2G). De in 2001 verworven licenties voor de derde generatie staan niet ter discussie. Onder meer Belgacom kreeg eerst een stilzwijgende en gratis verlenging van zijn 2G-vergunning tot de lente van 2015. Later kwam de federale overheid daar echter op terug en vroeg ze toch een vergoeding voor de extra jaren. Maar Belgacom, gevolgd door Mobistar, viel die beslissing aan voor het hof van beroep van Brussel en kreeg in september 2009 gelijk. De regering gaf zich niet gewonnen en vaardigde begin dit jaar een wet uit om het arrest te kunnen omzeilen. Belgacom valt enkele bepalingen uit die wet nu aan. Mobistar en BASE sluiten zich mogelijk aan bij de procedure, die draait rond 180 miljoen euro. De procedure is opmerkelijk omdat Belgacom zich richt tegen zijn meerderheidsaandeelhouder, de staat. De twee stonden wel al vaker tegenover elkaar voor de rechtbank. Bron: Belga