De directie van Belgacom en de vakbonden van de dochterbedrijven Telindus, Telindus Sourcing, Proximus en Skynet hebben na maanden moeizaam onderhandelen een overeenkomst bereikt over de integratie van deze filialen op 4 januari 2010 in Belgacom.

Bij Telindus werd de eerste cao ondertekend. De drie andere volgen de komende dagen. De vakbonden zijn zeer tevreden over het resultaat. De directie beloofde bij deze integratie weliswaar het behoud van de loon- en arbeidsvoorwaarden, maar de vakbonden eisten dat er in elk filiaal hierover een cao zou ondertekend worden omdat dit juridisch meer sluitend is. De directie lag lang dwars, maar gaf uiteindelijk toe.

In elk filiaal wordt dezelfde cao ondertekend met telkens een aparte bijlage waarin de voordelen opgesomd staan. Telindus bijvoorbeeld biedt haar personeel aparte voordelen op vlak van groepsverzekering, bedrijfswagens, internetabonnement...

De vakbonden kregen ook voldoening betreffende hun vraag in verband met de syndicale vertegenwoordiging van de filialen in het nieuwe moederbedrijf. "De delegees uit de filialen zullen worden toegevoegd aan de syndicale vertegenwoordiging bij Belgacom, wat in de praktijk betekent dat deze wordt uitgebreid met een 100-tal mensen", aldus vakbondssecretaris John Dedecker (LBC).

Bij de hele operatie zijn 2.700 mensen betrokken. Voorlopig doen ze op dezelfde werkplaats dezelfde job. In de tweede helft van 2010 zal een aantal personen een nieuwe job aangeboden worden. "We hebben de garantie dat het minstens een evenwaardige job betreft. Hiervoor is intern ook een procedure uitgewerkt", aldus Dedecker.

Bron: Belga

De directie van Belgacom en de vakbonden van de dochterbedrijven Telindus, Telindus Sourcing, Proximus en Skynet hebben na maanden moeizaam onderhandelen een overeenkomst bereikt over de integratie van deze filialen op 4 januari 2010 in Belgacom. Bij Telindus werd de eerste cao ondertekend. De drie andere volgen de komende dagen. De vakbonden zijn zeer tevreden over het resultaat. De directie beloofde bij deze integratie weliswaar het behoud van de loon- en arbeidsvoorwaarden, maar de vakbonden eisten dat er in elk filiaal hierover een cao zou ondertekend worden omdat dit juridisch meer sluitend is. De directie lag lang dwars, maar gaf uiteindelijk toe. In elk filiaal wordt dezelfde cao ondertekend met telkens een aparte bijlage waarin de voordelen opgesomd staan. Telindus bijvoorbeeld biedt haar personeel aparte voordelen op vlak van groepsverzekering, bedrijfswagens, internetabonnement... De vakbonden kregen ook voldoening betreffende hun vraag in verband met de syndicale vertegenwoordiging van de filialen in het nieuwe moederbedrijf. "De delegees uit de filialen zullen worden toegevoegd aan de syndicale vertegenwoordiging bij Belgacom, wat in de praktijk betekent dat deze wordt uitgebreid met een 100-tal mensen", aldus vakbondssecretaris John Dedecker (LBC). Bij de hele operatie zijn 2.700 mensen betrokken. Voorlopig doen ze op dezelfde werkplaats dezelfde job. In de tweede helft van 2010 zal een aantal personen een nieuwe job aangeboden worden. "We hebben de garantie dat het minstens een evenwaardige job betreft. Hiervoor is intern ook een procedure uitgewerkt", aldus Dedecker. Bron: Belga