Telecombedrijf Belgacom heeft een voorstel ingediend dat de mededingingsproblemen moet oplossen rond de overname van de winkelketen The Phone House. Concreet zou Belgacom een aantal van de 114 winkels van The Phone House willen verkopen.

Belgacom kondigde in april aan dat het de winkels van The Phone House wilde overnemen voor een bedrag van 22 miljoen euro. Maar die zet leek te worden gedwarsboomd door de Raad voor de Mededinging. Het auditoraat van de concurrentiewaakhond wilde de overname immers laten verbieden.

Normaal zou de concurrentiewaakhond begin november een definitief oordeel vellen, maar ondertussen heeft Belgacom het voorstel ingediend. Daardoor is een definitieve uitspraak pas begin december te verwachten, zegt auditeur-generaal Bert Stulens. Er komt nu een "markttest", waarbij gepeild zal worden naar het standpunt van verschillende spelers in de markt.

Probleem bij de overname was dat Belgacom "zeer waarschijnlijk" het onafhankelijke merkimago van The Phone House zou gebruiken om zoveel mogelijk bezoekers naar de winkels te halen om hen vervolgens zoveel mogelijk te laten overstappen naar Belgacom-diensten. Nieuwkomers zouden wellicht niet of aan minder gunstige voorwaarden bij The Phone House terechtkunnen om hun diensten aan te bieden, zo klonk het in het advies van het auditoraat.

Bron: Belga

Telecombedrijf Belgacom heeft een voorstel ingediend dat de mededingingsproblemen moet oplossen rond de overname van de winkelketen The Phone House. Concreet zou Belgacom een aantal van de 114 winkels van The Phone House willen verkopen. Belgacom kondigde in april aan dat het de winkels van The Phone House wilde overnemen voor een bedrag van 22 miljoen euro. Maar die zet leek te worden gedwarsboomd door de Raad voor de Mededinging. Het auditoraat van de concurrentiewaakhond wilde de overname immers laten verbieden. Normaal zou de concurrentiewaakhond begin november een definitief oordeel vellen, maar ondertussen heeft Belgacom het voorstel ingediend. Daardoor is een definitieve uitspraak pas begin december te verwachten, zegt auditeur-generaal Bert Stulens. Er komt nu een "markttest", waarbij gepeild zal worden naar het standpunt van verschillende spelers in de markt. Probleem bij de overname was dat Belgacom "zeer waarschijnlijk" het onafhankelijke merkimago van The Phone House zou gebruiken om zoveel mogelijk bezoekers naar de winkels te halen om hen vervolgens zoveel mogelijk te laten overstappen naar Belgacom-diensten. Nieuwkomers zouden wellicht niet of aan minder gunstige voorwaarden bij The Phone House terechtkunnen om hun diensten aan te bieden, zo klonk het in het advies van het auditoraat. Bron: Belga