Belgacom en Alcatel-Lucent gaan samenwerken om tot een nieuw businessmodel te komen met mobiele betalingen via PingPing en de contactloze diensten van Touchatag.

De bedoeling van beide partijen is om tot een open model te komen waarbij nieuwe toepassingen voor mobiele betalingen en contactloze kaarten kunnen gecreëerd worden. Belgacom is via [PingPing] actief in mobiele microbetalingen, terwijl [Touchatag (opgestart onder de naam Tikitag)] - onder de vleugels van Alcatel-Lucent - 'contactloze diensten' aanbiedt via de Near Field Communication (NFC) technologie.

Tegen de herfst van dit jaar zullen Belgische gebruikers één enkele contactloze kaart, of een gsm met ingebouwde NFC-technologie of een RFID-sticker kunnen gebruiken als toegang tot een hele waaier aan toepassingen. Concreet denken beide partijen na over onder meer interactieve reclame, getrouwheidsprogramma's en coupons. Ook aan de gezamenlijk accreditatiesysteem wordt gewerkt. Dat moet derden zoals operatoren en applicatiebouwers toelaten om nieuwe programma's uit te werken.

Overigens gaat het PingPing volgens Belgacom voor de wind. Al twee maanden kunnen bijna 500 testgebruikers hun consumpties in de cafetaria van de Belgacom-torens of hun boodschappen in de City Delhaize Manhattan betalen via PingPing. Ook Kinepolis, The Foodmaker en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben zich nu bij het ecosysteem PingPing aangesloten.

Belgacom en Alcatel-Lucent gaan samenwerken om tot een nieuw businessmodel te komen met mobiele betalingen via PingPing en de contactloze diensten van Touchatag. De bedoeling van beide partijen is om tot een open model te komen waarbij nieuwe toepassingen voor mobiele betalingen en contactloze kaarten kunnen gecreëerd worden. Belgacom is via [PingPing] actief in mobiele microbetalingen, terwijl [Touchatag (opgestart onder de naam Tikitag)] - onder de vleugels van Alcatel-Lucent - 'contactloze diensten' aanbiedt via de Near Field Communication (NFC) technologie. Tegen de herfst van dit jaar zullen Belgische gebruikers één enkele contactloze kaart, of een gsm met ingebouwde NFC-technologie of een RFID-sticker kunnen gebruiken als toegang tot een hele waaier aan toepassingen. Concreet denken beide partijen na over onder meer interactieve reclame, getrouwheidsprogramma's en coupons. Ook aan de gezamenlijk accreditatiesysteem wordt gewerkt. Dat moet derden zoals operatoren en applicatiebouwers toelaten om nieuwe programma's uit te werken. Overigens gaat het PingPing volgens Belgacom voor de wind. Al twee maanden kunnen bijna 500 testgebruikers hun consumpties in de cafetaria van de Belgacom-torens of hun boodschappen in de City Delhaize Manhattan betalen via PingPing. Ook Kinepolis, The Foodmaker en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben zich nu bij het ecosysteem PingPing aangesloten.