De raad van bestuur van Belgacom en gedelegeerd bestuurder Didier Bellens hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden van zijn contract.

Enkele maanden geleden was er politieke heisa over de topvergoeding van Bellens. Hij moest inleveren om zijn termijn als gedelegeerd bestuurder te mogen verlengen. Gisteren werden op de raad van bestuur van Belgacom de nieuwe voorwaarden bekrachtigd. "We zullen de regering nu verzoeken een Koninklijk Besluit uit te vaardigen om het mandaat van de heer Bellens als gedelegeerd bestuurder van de onderneming voor een termijn van zes jaar te verlengen", maakt het bedrijf bekend.

Daarnaast werd donderdag ook de strategische nota van Bellens goedgekeurd, die de toekomststrategie van het bedrijf voor 2009-2013 bepaalt. De goedkeuring van het plan gebeurde "unaniem".

Ten slotte zijn de raad van bestuur en de directie constructieve besprekingen begonnen over de uitkering van een interim-dividend voor het jaar 2008. Hierover zal tegen midden volgende maand een beslissing vallen, "waardoor een dividenduitkering voor het jaareinde niet in het gedrang komt".

Bron: Belga

De raad van bestuur van Belgacom en gedelegeerd bestuurder Didier Bellens hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden van zijn contract. Enkele maanden geleden was er politieke heisa over de topvergoeding van Bellens. Hij moest inleveren om zijn termijn als gedelegeerd bestuurder te mogen verlengen. Gisteren werden op de raad van bestuur van Belgacom de nieuwe voorwaarden bekrachtigd. "We zullen de regering nu verzoeken een Koninklijk Besluit uit te vaardigen om het mandaat van de heer Bellens als gedelegeerd bestuurder van de onderneming voor een termijn van zes jaar te verlengen", maakt het bedrijf bekend. Daarnaast werd donderdag ook de strategische nota van Bellens goedgekeurd, die de toekomststrategie van het bedrijf voor 2009-2013 bepaalt. De goedkeuring van het plan gebeurde "unaniem". Ten slotte zijn de raad van bestuur en de directie constructieve besprekingen begonnen over de uitkering van een interim-dividend voor het jaar 2008. Hierover zal tegen midden volgende maand een beslissing vallen, "waardoor een dividenduitkering voor het jaareinde niet in het gedrang komt". Bron: Belga