"Ik denk dat Belgacom en KPN uiteindelijk toch weer moeten gaan praten. Het is onvermijdelijk." Dat zegt Bessel Kok, de gewezen topman van Belgacom, in een interview met De Tijd.

De 69-jarige Bessel Kok, die Belgacom leidde van 1992 tot 1995, vindt dat de telecomoperator snel werk moet maken van een verdere privatisering. ""Hoe eerder Belgacom privatiseert, hoe beter. De concurrentie in de sector wordt hard en spelers als Apple trekken de inkomsten naar zich toe. Na de privatisering moet Belgacom zich snel associëren met een andere speler." En dat is volgens Bessel Kok de Nederlandse operator KPN. "Destijds, in 2001, zijn de gesprekken mislukt. De Belgen waren te zelfverzekerd. Toenmalig ceo John Goossens was erg dominant." Bessel Kok vindt dat de tijd nu rijp is: "Belgacom heeft een sterke positie in eigen land en een goede balans. Het is het moment voor een strategische zet. Misschien is Bellens toch iets te voorzichtig."

Uit het interview met De Tijd blijkt ook dat Bessel Kok opnieuw op de loonlijst staat van Belgacom. Hij is immers voorzitter van Sahara International Ventures, het investeringsvehikel dat opgericht werd na de overname van Scarlet. Scarlet ceo Paul Gelderloos werd toen ceo van Sahara dat internetactiviteiten in het Midden-Oosten wil financieren. "Het doet goed terug te komen in 'mijn' Belgacom-torens. Ik word er nog altijd met veel liefde ontvangen", aldus Bessel Kok.

"Ik denk dat Belgacom en KPN uiteindelijk toch weer moeten gaan praten. Het is onvermijdelijk." Dat zegt Bessel Kok, de gewezen topman van Belgacom, in een interview met De Tijd. De 69-jarige Bessel Kok, die Belgacom leidde van 1992 tot 1995, vindt dat de telecomoperator snel werk moet maken van een verdere privatisering. ""Hoe eerder Belgacom privatiseert, hoe beter. De concurrentie in de sector wordt hard en spelers als Apple trekken de inkomsten naar zich toe. Na de privatisering moet Belgacom zich snel associëren met een andere speler." En dat is volgens Bessel Kok de Nederlandse operator KPN. "Destijds, in 2001, zijn de gesprekken mislukt. De Belgen waren te zelfverzekerd. Toenmalig ceo John Goossens was erg dominant." Bessel Kok vindt dat de tijd nu rijp is: "Belgacom heeft een sterke positie in eigen land en een goede balans. Het is het moment voor een strategische zet. Misschien is Bellens toch iets te voorzichtig." Uit het interview met De Tijd blijkt ook dat Bessel Kok opnieuw op de loonlijst staat van Belgacom. Hij is immers voorzitter van Sahara International Ventures, het investeringsvehikel dat opgericht werd na de overname van Scarlet. Scarlet ceo Paul Gelderloos werd toen ceo van Sahara dat internetactiviteiten in het Midden-Oosten wil financieren. "Het doet goed terug te komen in 'mijn' Belgacom-torens. Ik word er nog altijd met veel liefde ontvangen", aldus Bessel Kok.