Sinds de Belgische Raad voor de Mededinging op 7 november zijn goedkeuring voor de overname gaf, lag niets een verdere afronding nog in de weg... behalve de prijs dan.

Door de strenge voorwaarden die de Raad opgelegd had - onder meer het glasvezelnetwerk van Scarlet moet verkocht worden - vond Belgacom dat het totale Scarlet-pakket deels uitgehold werd. Het telecombedrijf wilde daarom de afgesproken prijs herzien.

Uiteindelijk zijn Belgacom en Scarlet het nu eens geraakt over een totale overnameprijs van 175 miljoen euro. Belgacom zal alle Scarlet-aandelen dus overkopen voor tien miljoen euro minder dan aanvankelijk afgesproken was.

Belgacom is van plan om de merknaam Scarlet verder te blijven commercialiseren en de activiteiten in een aparte business unit onder te brengen. De financiële resultaten van Scarlet nv - met 180.000 Belgische en internationale klanten - zullen vanaf 1 december worden opgenomen in de geconsolideerde resultaten van Belgacom.

Sinds de Belgische Raad voor de Mededinging op 7 november zijn goedkeuring voor de overname gaf, lag niets een verdere afronding nog in de weg... behalve de prijs dan. Door de strenge voorwaarden die de Raad opgelegd had - onder meer het glasvezelnetwerk van Scarlet moet verkocht worden - vond Belgacom dat het totale Scarlet-pakket deels uitgehold werd. Het telecombedrijf wilde daarom de afgesproken prijs herzien. Uiteindelijk zijn Belgacom en Scarlet het nu eens geraakt over een totale overnameprijs van 175 miljoen euro. Belgacom zal alle Scarlet-aandelen dus overkopen voor tien miljoen euro minder dan aanvankelijk afgesproken was. Belgacom is van plan om de merknaam Scarlet verder te blijven commercialiseren en de activiteiten in een aparte business unit onder te brengen. De financiële resultaten van Scarlet nv - met 180.000 Belgische en internationale klanten - zullen vanaf 1 december worden opgenomen in de geconsolideerde resultaten van Belgacom.