Belgacom koopt een achtergestelde 'pre-IPO step-up obligatielening' terug die Scarlet in 2005 had uitgegeven. Op voorwaarde dat de Raad voor Mededinging de overname goedkeurt natuurlijk.

In februari bood Belgacom 185 miljoen euro voor de Belgisch-Nederlandse operator Scarlet, op voorwaarde dat de Belgische Raad voor de Mededinging zijn fiat zou geven voor de overname. Dat bedrag was zonder de schulden en de cash van Scarlet te rekenen.

Scarlet had op 15 februari 2005 echter een achtergestelde "pre-IPO step-up obligatielening" van 75 miljoen euro uitgegeven in afwachting van zijn beursgang. Scarlet - maar in feite Belgacom - koopt die lening nu terug in tegen 105 procent van de nominale waarde, plus de opgelopen vaste en step-up rente, plus een premie van 2 procent. Voorwaarde voor de inkoop is wel dat de Raad voor de Mededinging zijn fiat geeft voor de overname van Scarlet door Belgacom.

De deal is vandaag ongeveer 83 miljoen euro waard, zegt Joost Kromhout, de woordvoerder van Rabo Securities, dat de operatie beheert. Dat bedrag zal dus nog oplopen en moet opgeteld worden bij de overnameprijs die Belgacom bood.

De rente bedroeg oorspronkelijk 4,25 percent, maar steeg vanaf februari 2007 met een half percent per jaar. Ze moest pas betaald worden in 2012, wanneer ook de lening afliep. Joost Kromhout zei niet hoeveel de overige schulden zijn die Scarlet nog heeft.

Scarlet rekent erop de obligaties nog dit jaar terug te kunnen kopen. Partijen die 69% van de obligaties hebben, zijn al met de terugkoop akkoord gegaan. De overigen worden uitgenodigd om zich tegen 4 juli te melden. Allen & Overy is de juridische adviseur van Scarlet.

Belgacom koopt een achtergestelde 'pre-IPO step-up obligatielening' terug die Scarlet in 2005 had uitgegeven. Op voorwaarde dat de Raad voor Mededinging de overname goedkeurt natuurlijk. In februari bood Belgacom 185 miljoen euro voor de Belgisch-Nederlandse operator Scarlet, op voorwaarde dat de Belgische Raad voor de Mededinging zijn fiat zou geven voor de overname. Dat bedrag was zonder de schulden en de cash van Scarlet te rekenen. Scarlet had op 15 februari 2005 echter een achtergestelde "pre-IPO step-up obligatielening" van 75 miljoen euro uitgegeven in afwachting van zijn beursgang. Scarlet - maar in feite Belgacom - koopt die lening nu terug in tegen 105 procent van de nominale waarde, plus de opgelopen vaste en step-up rente, plus een premie van 2 procent. Voorwaarde voor de inkoop is wel dat de Raad voor de Mededinging zijn fiat geeft voor de overname van Scarlet door Belgacom. De deal is vandaag ongeveer 83 miljoen euro waard, zegt Joost Kromhout, de woordvoerder van Rabo Securities, dat de operatie beheert. Dat bedrag zal dus nog oplopen en moet opgeteld worden bij de overnameprijs die Belgacom bood. De rente bedroeg oorspronkelijk 4,25 percent, maar steeg vanaf februari 2007 met een half percent per jaar. Ze moest pas betaald worden in 2012, wanneer ook de lening afliep. Joost Kromhout zei niet hoeveel de overige schulden zijn die Scarlet nog heeft. Scarlet rekent erop de obligaties nog dit jaar terug te kunnen kopen. Partijen die 69% van de obligaties hebben, zijn al met de terugkoop akkoord gegaan. De overigen worden uitgenodigd om zich tegen 4 juli te melden. Allen & Overy is de juridische adviseur van Scarlet.