Telecomoperator Belgacom mag van de Raad voor de Mededinging de winkelketen The Phone House overnemen, maar moet dan wel bijna de helft van de 114 winkels verkopen. In de verkooppunten die Belgacom wel mag houden, zal het bovendien nog een hele poos producten en diensten van concurrenten moeten aanbieden.

Belgacom kondigde in april aan dat het de winkels van The Phone House wilde overnemen voor een bedrag van 22 miljoen euro. Maar die slag leek te worden gedwarsboomd door de Raad voor de Mededinging. Het auditoraat van de concurrentiewaakhond wilde de overname immers laten verbieden.

Nu is Belgacom dus akkoord gegaan met een regeling die de keuzevrijheid voor de consument moet vrijwaren. Zowat de helft van de winkels moet wel nog eens van eigenaar wisselen. Het gaat over verkooppunten verspreid over het hele land. Daar zijn ook toplocaties bij, zo valt te horen bij de Raad voor de Mededinging. De winkels moeten sowieso van de hand gedaan worden, "desnoods voor 1 euro", zo klinkt het.

Het concept en de naam van The Phone House blijven de komende jaren zeker behouden, benadrukt Belgacom-woordvoerder Jan Margot. Ook het personeel blijft aan boord, onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. De winkels zullen complementair werken met de Belgacom-verkooppunten. Begin januari zou de transactie afgerond kunnen worden.

Bron: Belga

Telecomoperator Belgacom mag van de Raad voor de Mededinging de winkelketen The Phone House overnemen, maar moet dan wel bijna de helft van de 114 winkels verkopen. In de verkooppunten die Belgacom wel mag houden, zal het bovendien nog een hele poos producten en diensten van concurrenten moeten aanbieden. Belgacom kondigde in april aan dat het de winkels van The Phone House wilde overnemen voor een bedrag van 22 miljoen euro. Maar die slag leek te worden gedwarsboomd door de Raad voor de Mededinging. Het auditoraat van de concurrentiewaakhond wilde de overname immers laten verbieden. Nu is Belgacom dus akkoord gegaan met een regeling die de keuzevrijheid voor de consument moet vrijwaren. Zowat de helft van de winkels moet wel nog eens van eigenaar wisselen. Het gaat over verkooppunten verspreid over het hele land. Daar zijn ook toplocaties bij, zo valt te horen bij de Raad voor de Mededinging. De winkels moeten sowieso van de hand gedaan worden, "desnoods voor 1 euro", zo klinkt het. Het concept en de naam van The Phone House blijven de komende jaren zeker behouden, benadrukt Belgacom-woordvoerder Jan Margot. Ook het personeel blijft aan boord, onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. De winkels zullen complementair werken met de Belgacom-verkooppunten. Begin januari zou de transactie afgerond kunnen worden. Bron: Belga