Het kernkabinet geeft de raad van bestuur van Belgacom de opdracht om met de ceo onderhandelingen op te starten over een belangrijke vermindering van zijn bezoldigingspakket en de onderlinge samenwerking.

De termijn van Didier Bellens, de gedelegeerd bestuurder van Belgacom, loopt in maart volgend jaar ten einde. Indien de regering - die meerderheidsandeelhouder is van Belgacom - geen schadevergoeding wil ophoesten bij een eventuele niet-verlenging van het mandaat, moet ze voor eind augustus de knoop doorhakken.

Dat gaat ook gebeuren, besliste het kernkabinet. Vooraleer te beslissen, geeft het de raad van bestuur van Belgacom en Bellens echter eerst nog een aantal opdrachten mee.

Zo moet de raad van bestuur met Bellens gaan onderhandelen over een "belangrijke vermindering van het bezoldigingspakket in de overeenkomst voor de periode 2009-2015". Daarnaast moeten de twee partijen ook duidelijke afspraken maken om een goede samenwerking te maximaliseren. Over die samenwerking bestaan heel wat vragen sinds bekend raakte dat een groot deel van de raad van bestuur af wil van de gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur moet van de regering het Amerikaanse headhuntersbureau Russell Reynolds betrekken bij de onderhandelingen. Het bedrijf stelde voor minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte al een rapport op over het telecombedrijf.

Bellens zelf moet van de regering zijn visie op de strategie voor Belgacom voor de komende zes jaar op papier zetten. Eén van kritieken op Bellens had net betrekking op een vermeend gebrek aan visie hierover, meer bepaald over de buitenlandse expansie van de telecomoperator.

De regering wil ten laatste tegen 20 augustus worden geïnformeerd over het resultaat van de onderhandelingen tussen Bellens en de raad van bestuur en over de strategienota van de ceo. Op die manier kan ze voor 28 augustus een beslissing nemen over het eventueel verlengen van het mandaat van Didier Bellens.

Bron: Belga

Het kernkabinet geeft de raad van bestuur van Belgacom de opdracht om met de ceo onderhandelingen op te starten over een belangrijke vermindering van zijn bezoldigingspakket en de onderlinge samenwerking. De termijn van Didier Bellens, de gedelegeerd bestuurder van Belgacom, loopt in maart volgend jaar ten einde. Indien de regering - die meerderheidsandeelhouder is van Belgacom - geen schadevergoeding wil ophoesten bij een eventuele niet-verlenging van het mandaat, moet ze voor eind augustus de knoop doorhakken. Dat gaat ook gebeuren, besliste het kernkabinet. Vooraleer te beslissen, geeft het de raad van bestuur van Belgacom en Bellens echter eerst nog een aantal opdrachten mee. Zo moet de raad van bestuur met Bellens gaan onderhandelen over een "belangrijke vermindering van het bezoldigingspakket in de overeenkomst voor de periode 2009-2015". Daarnaast moeten de twee partijen ook duidelijke afspraken maken om een goede samenwerking te maximaliseren. Over die samenwerking bestaan heel wat vragen sinds bekend raakte dat een groot deel van de raad van bestuur af wil van de gedelegeerd bestuurder. De raad van bestuur moet van de regering het Amerikaanse headhuntersbureau Russell Reynolds betrekken bij de onderhandelingen. Het bedrijf stelde voor minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte al een rapport op over het telecombedrijf. Bellens zelf moet van de regering zijn visie op de strategie voor Belgacom voor de komende zes jaar op papier zetten. Eén van kritieken op Bellens had net betrekking op een vermeend gebrek aan visie hierover, meer bepaald over de buitenlandse expansie van de telecomoperator. De regering wil ten laatste tegen 20 augustus worden geïnformeerd over het resultaat van de onderhandelingen tussen Bellens en de raad van bestuur en over de strategienota van de ceo. Op die manier kan ze voor 28 augustus een beslissing nemen over het eventueel verlengen van het mandaat van Didier Bellens. Bron: Belga