Belgacom lanceert Unified Communication-as-a-Service (UCaaS) voor haar zakelijke klanten. Alle functionaliteit wordt daarbij in de cloud geplaatst.

Het gaat dan om convergente diensten van vaste- en mobiele telefonie, maar ook om de integratie van presence, voicemail, e-mail en video. De hele infrastructuur staat in het datacenter van Belgacom, waarbij de operator de data en de applicaties ter beschikking stelt. Een klant betaalt een vast bedrag per gebruiker per maand.

UC-as-a-Service werkt op het Explore-netwerk van Belgacom. De ip vpn-oplossing is gebaseerd op de collaborative cloud-technologie van Avaya. Binnenkort wil Belgacom ook end-to-end sla's én uitgebreide rapportering gaan aanbieden voor deze oplossing: geen overbodige luxe allicht, aangezien je met deze oplossing je volledige bedrijfscommunicatie in de cloud stopt.

Belgacom lanceert Unified Communication-as-a-Service (UCaaS) voor haar zakelijke klanten. Alle functionaliteit wordt daarbij in de cloud geplaatst. Het gaat dan om convergente diensten van vaste- en mobiele telefonie, maar ook om de integratie van presence, voicemail, e-mail en video. De hele infrastructuur staat in het datacenter van Belgacom, waarbij de operator de data en de applicaties ter beschikking stelt. Een klant betaalt een vast bedrag per gebruiker per maand. UC-as-a-Service werkt op het Explore-netwerk van Belgacom. De ip vpn-oplossing is gebaseerd op de collaborative cloud-technologie van Avaya. Binnenkort wil Belgacom ook end-to-end sla's én uitgebreide rapportering gaan aanbieden voor deze oplossing: geen overbodige luxe allicht, aangezien je met deze oplossing je volledige bedrijfscommunicatie in de cloud stopt.