Belgacom plant een betere beveiliging van zijn systemen, meldt de telecomoperator in een persbericht. Het gaat om een meerjarenplan waarvoor in 2014 een investering van 15 miljoen euro wordt gedaan. Er komt onder meer een Cyber Defense Unit dat zich uitsluitend zal bezighouden met het opsporen en oplossen van cyberincidenten. Voorts zullen IT-platformen en netwerken beter beveiligd worden.

"Geen enkel individueel bedrijf kan een zero-risico garanderen wanneer het gaat om cybercriminaliteit", benadrukt Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom. "Vooral niet in gevallen van internationale staatsspionage, zoals die de voorbije maanden aan het licht kwamen. Maar met dit plan willen wij als telecomoperator in elk geval ons deel van de verantwoordelijkheid opnemen", aldus De Clerck, die het plan van Belgacom zal voorstellen aan de regering.

"Cyber security is voor Belgacom steeds een belangrijke prioriteit geweest", zegt Geert Standaert, Chief Technology Officer bij Belgacom. "Niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook voor onze klanten. Het is die focus op beveiliging die ons in staat heeft gesteld om in september de inbraak in onze IT-systemen vast te stellen en aan te pakken. En dankzij die succesvolle clean-up kunnen we vandaag ook onze telecomomgeving beter controleren en beschermen." (Belga/MI)

Belgacom plant een betere beveiliging van zijn systemen, meldt de telecomoperator in een persbericht. Het gaat om een meerjarenplan waarvoor in 2014 een investering van 15 miljoen euro wordt gedaan. Er komt onder meer een Cyber Defense Unit dat zich uitsluitend zal bezighouden met het opsporen en oplossen van cyberincidenten. Voorts zullen IT-platformen en netwerken beter beveiligd worden. "Geen enkel individueel bedrijf kan een zero-risico garanderen wanneer het gaat om cybercriminaliteit", benadrukt Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom. "Vooral niet in gevallen van internationale staatsspionage, zoals die de voorbije maanden aan het licht kwamen. Maar met dit plan willen wij als telecomoperator in elk geval ons deel van de verantwoordelijkheid opnemen", aldus De Clerck, die het plan van Belgacom zal voorstellen aan de regering. "Cyber security is voor Belgacom steeds een belangrijke prioriteit geweest", zegt Geert Standaert, Chief Technology Officer bij Belgacom. "Niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook voor onze klanten. Het is die focus op beveiliging die ons in staat heeft gesteld om in september de inbraak in onze IT-systemen vast te stellen en aan te pakken. En dankzij die succesvolle clean-up kunnen we vandaag ook onze telecomomgeving beter controleren en beschermen." (Belga/MI)