Een verkoop van het overheidsaandeel (53,5 procent) in Belgacom zou de overheid 4 miljard euro kunnen opleveren. Dat is de prijs die de overheid betaalde om Dexia Bank te redden.

Volgens de Corelio-kranten heeft ontslagnemend premier Yves Leterme die suggestie gedaan aan de regeringsonderhandelaars, maar hij ontkent.

Leterme had maandagavond zijn langverwachte vergadering met formateur Elio Di Rupo (PS) en de zes partijvoorzitters over de begroting 2012. Hij stelde er het voorbereidend werk van de ontslagnemende regering voor. Naast een fichesbak vol mogelijke besparingsmaatregelen, drong de premier ook aan op maatregelen om de schuldgraad sneller te doen dalen, aldus de krant. Door de aankoop van Dexia Bank België is de Belgische overheidsschuld met 1 procentpunt gestegen, naar 98 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Eén van de pistes hierbij is de verkoop van aandelen in overheidsbedrijven zoals Belgacom, staat te lezen in de kranten. Andere mogelijkheden zijn de verkoop van de aandelen in de Brussels Airport Company (overheidsaandeel 25 procent) of bpost (50 procent plus één aandeel in overheidshanden). Premier Leterme ontkende dat vanochtend op de RTBF-radio. "Wat ik zeg, is dat gewaakt moet worden over de staatsschuld", aldus Leterme. De overname van Dexia Bank België doet die aangroeien van 97,5 tot 98 procent van het bbp. "Dat is echt een maximum", vindt Leterme, die een rentestijging wil vermijden.

"Belgacom draagt heel wat bij, men moet daar zeer voorzichtig mee zijn", verduidelijkte de CD&V'er. "Maar er zijn mogelijkheden in de komende jaren, eens de markt zich hersteld heeft", aldus nog de premier. "Er zijn ook participaties in de banken."

Bron: Belga

Een verkoop van het overheidsaandeel (53,5 procent) in Belgacom zou de overheid 4 miljard euro kunnen opleveren. Dat is de prijs die de overheid betaalde om Dexia Bank te redden. Volgens de Corelio-kranten heeft ontslagnemend premier Yves Leterme die suggestie gedaan aan de regeringsonderhandelaars, maar hij ontkent. Leterme had maandagavond zijn langverwachte vergadering met formateur Elio Di Rupo (PS) en de zes partijvoorzitters over de begroting 2012. Hij stelde er het voorbereidend werk van de ontslagnemende regering voor. Naast een fichesbak vol mogelijke besparingsmaatregelen, drong de premier ook aan op maatregelen om de schuldgraad sneller te doen dalen, aldus de krant. Door de aankoop van Dexia Bank België is de Belgische overheidsschuld met 1 procentpunt gestegen, naar 98 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Eén van de pistes hierbij is de verkoop van aandelen in overheidsbedrijven zoals Belgacom, staat te lezen in de kranten. Andere mogelijkheden zijn de verkoop van de aandelen in de Brussels Airport Company (overheidsaandeel 25 procent) of bpost (50 procent plus één aandeel in overheidshanden). Premier Leterme ontkende dat vanochtend op de RTBF-radio. "Wat ik zeg, is dat gewaakt moet worden over de staatsschuld", aldus Leterme. De overname van Dexia Bank België doet die aangroeien van 97,5 tot 98 procent van het bbp. "Dat is echt een maximum", vindt Leterme, die een rentestijging wil vermijden. "Belgacom draagt heel wat bij, men moet daar zeer voorzichtig mee zijn", verduidelijkte de CD&V'er. "Maar er zijn mogelijkheden in de komende jaren, eens de markt zich hersteld heeft", aldus nog de premier. "Er zijn ook participaties in de banken." Bron: Belga