Als de aantijgingen van een ex-kaderlid van Belgacom - dat het telecombedrijf grote bedragen liet terugvloeien naar belangrijke klanten - zouden kloppen, dan riskeert Belgacom een zware boete. Dat zegt meester Lebrun, advocaat gespecialiseerd in mededingingsrecht. Belgacom ontkent de aantijgingen.

"Eerst en vooral is er het feit van recidive, aangezien het bedrijf eerder al veroordeeld werd door de Raad voor de Mededinging. Als Belgacom in 2000 zou begonnen zijn met betalen, het jaar van de liberalisering van de telefoniemarkt in België, zal de Raad daar rekening mee houden, aangezien de boetes in functie zijn van de impact van de illegale praktijken op de markten", aldus de advocaat.

Volgens hem is misbruik van de dominante positie van een bedrijf moeilijk vast te stellen, maar zou de mogelijk hoge functie van de klokkenluider de Raad kunnen toelaten om een zwaar dossier samen te stellen.

"De maximale boete die een bedrijf kan oplopen, kan nooit meer zijn dan een tiende van de omzet. Bovendien is een dergelijke boete nooit gezien", aldus de advocaat. 10 procent van de jaaromzet van Belgacom, dat betekent 660 miljoen euro.

Bron: Belga

Als de aantijgingen van een ex-kaderlid van Belgacom - dat het telecombedrijf grote bedragen liet terugvloeien naar belangrijke klanten - zouden kloppen, dan riskeert Belgacom een zware boete. Dat zegt meester Lebrun, advocaat gespecialiseerd in mededingingsrecht. Belgacom ontkent de aantijgingen. "Eerst en vooral is er het feit van recidive, aangezien het bedrijf eerder al veroordeeld werd door de Raad voor de Mededinging. Als Belgacom in 2000 zou begonnen zijn met betalen, het jaar van de liberalisering van de telefoniemarkt in België, zal de Raad daar rekening mee houden, aangezien de boetes in functie zijn van de impact van de illegale praktijken op de markten", aldus de advocaat. Volgens hem is misbruik van de dominante positie van een bedrijf moeilijk vast te stellen, maar zou de mogelijk hoge functie van de klokkenluider de Raad kunnen toelaten om een zwaar dossier samen te stellen. "De maximale boete die een bedrijf kan oplopen, kan nooit meer zijn dan een tiende van de omzet. Bovendien is een dergelijke boete nooit gezien", aldus de advocaat. 10 procent van de jaaromzet van Belgacom, dat betekent 660 miljoen euro. Bron: Belga