Vanaf 1 juni kan elke internetabonnee van Belgacom onbeperkt surfen voor 10 euro extra per maand. Los van deze optie verhoogt het telecombedrijf ook het standaard downloadvolume van de pakketten Internet Start, Comfort en Favourite.

Op één maart lanceerde Belgacom met 'Internet Intense' al een formule waarbij gebruikers onbeperkt muziek, foto's en video's kunnen downloaden, maar de andere abonnementen bleven toen tegen de downloadlimiet aankijken. Vanaf juni verandert dat.

Internet Start, met een volume van twee gigabyte, wordt opgetrokken tot vijftien gigabyte. Bij Internet Comfort gaat de limiet van acht naar vijftig gigabyte, en bij Internet Favourite van vijfenzeventig naar honderd gigabyte. Voor tien euro extra per maand, wordt bij alle formules de limiet geschrapt. Concurrent Telenet biedt ook al onbeperkt internet aan, maar dan enkel voor de duurste abonnementen TurboNet en Fibernet.

België is één van de laatste landen in Europa waar de downloadlimiet zo lang heeft standgehouden. Maar Telenet en Belgacom lijken eindelijk te beseffen dat volumelimieten achterhaald zijn in een tijd waarin steeds meer mensen video downloaden of streamen.

Vanaf 1 juni kan elke internetabonnee van Belgacom onbeperkt surfen voor 10 euro extra per maand. Los van deze optie verhoogt het telecombedrijf ook het standaard downloadvolume van de pakketten Internet Start, Comfort en Favourite. Op één maart lanceerde Belgacom met 'Internet Intense' al een formule waarbij gebruikers onbeperkt muziek, foto's en video's kunnen downloaden, maar de andere abonnementen bleven toen tegen de downloadlimiet aankijken. Vanaf juni verandert dat. Internet Start, met een volume van twee gigabyte, wordt opgetrokken tot vijftien gigabyte. Bij Internet Comfort gaat de limiet van acht naar vijftig gigabyte, en bij Internet Favourite van vijfenzeventig naar honderd gigabyte. Voor tien euro extra per maand, wordt bij alle formules de limiet geschrapt. Concurrent Telenet biedt ook al onbeperkt internet aan, maar dan enkel voor de duurste abonnementen TurboNet en Fibernet. België is één van de laatste landen in Europa waar de downloadlimiet zo lang heeft standgehouden. Maar Telenet en Belgacom lijken eindelijk te beseffen dat volumelimieten achterhaald zijn in een tijd waarin steeds meer mensen video downloaden of streamen.