Door een volledige restyling van zijn winkelnetwerk sluit Belgacom tien Belgacom Centers. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vrijdag. De reorganisatie heeft geen impact op de werkgelegenheid, zegt de telecomoperator.

Van de tien winkels die moeten sluiten, liggen er vijf in Vlaanderen, vier in Wallonië en één in Brussel. De verkooppunten worden gesloten omdat ze niet op een interessante commerciële locatie liggen (zoals Westmalle en Evere) of omdat de economische omgeving niet langer aantrekkelijk is (zoals in Menen).

World-winkels

Belgacom wil zijn winkels bovendien anders en aantrekkelijker inkleden, zodat het meer klanten over de vloer krijgt. Zo komen er bijvoorbeeld 17 "World"-winkels, waar klanten ook een koffie kunnen drinken, en waar er een reparatiedienst is en een hoek voor bedrijfsklanten. Na de sanering houdt Belgacom 121 eigen verkooppunten over.

Nieuwe banen

De vakbonden vrezen dat de reorganisatie een impact zal hebben op de werkgelegenheid in het winkelnetwerk. Belgacom-woordvoerder Haroun Fenaux zegt dat dat niet het geval zal zijn. "Werknemers van winkels die gesloten worden, krijgen de kans elders aan de slag te gaan", klinkt het. Wel zou Belgacom tijdens de weekends meer gebruik maken van jobstudenten om in 29 winkels bij te springen.

Bij Belgacom beweert men zelfs dat de reorganisatie van de shops nieuwe banen zal creëren. Er zouden 35 administratieve functies en twee coördinatoren bij komen. (Belga/MI)

Door een volledige restyling van zijn winkelnetwerk sluit Belgacom tien Belgacom Centers. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vrijdag. De reorganisatie heeft geen impact op de werkgelegenheid, zegt de telecomoperator. Van de tien winkels die moeten sluiten, liggen er vijf in Vlaanderen, vier in Wallonië en één in Brussel. De verkooppunten worden gesloten omdat ze niet op een interessante commerciële locatie liggen (zoals Westmalle en Evere) of omdat de economische omgeving niet langer aantrekkelijk is (zoals in Menen). World-winkelsBelgacom wil zijn winkels bovendien anders en aantrekkelijker inkleden, zodat het meer klanten over de vloer krijgt. Zo komen er bijvoorbeeld 17 "World"-winkels, waar klanten ook een koffie kunnen drinken, en waar er een reparatiedienst is en een hoek voor bedrijfsklanten. Na de sanering houdt Belgacom 121 eigen verkooppunten over. Nieuwe banenDe vakbonden vrezen dat de reorganisatie een impact zal hebben op de werkgelegenheid in het winkelnetwerk. Belgacom-woordvoerder Haroun Fenaux zegt dat dat niet het geval zal zijn. "Werknemers van winkels die gesloten worden, krijgen de kans elders aan de slag te gaan", klinkt het. Wel zou Belgacom tijdens de weekends meer gebruik maken van jobstudenten om in 29 winkels bij te springen. Bij Belgacom beweert men zelfs dat de reorganisatie van de shops nieuwe banen zal creëren. Er zouden 35 administratieve functies en twee coördinatoren bij komen. (Belga/MI)