Vanaf 14 april biedt Belgacom TV video's op aanvraag en tv-zenders in hoge definitie (HD) aan via het VDSL2-netwerk. Daarnaast wordt de verplichting voor Belgacom TV klanten opgeheven om ook een internetabonnement bij Belgacom te nemen.

Hoge definitietelevisie biedt een beeldkwaliteit die vijfmaal scherper is dan de huidige digitale televisiebeelden en een uitstekende geluidskwaliteit. Daar is uiteraard meer bandbreedte voor nodig en dat is waar het VDSL2-netwerk in beeld komt. Belgacom maakt zich sterk dat het tegen juni meer dan 50% van de bevolking toegang zal hebben tot HDTV.

Het hoge definitie-aanbod van Belgacom TV bestaat uit video op aanvraag (films, documentaires en concerten aan 3,5 euro/stuk) en 7 HD tv-zenders: Discovery, Disney Cinemagic, Exqi, HD1, History, Melody Zen en Luxe TV. In de komende weken zal het HD-aanbod verder uitbreiden en ook de sportfans zullen de Olympische Spelen in augustus in hoge definitie kunnen bekijken. Tot eind augustus 2008 zijn de HD-televisiezenders gratis. Vanaf september zal Belgacom de HD-zenders in een HD Boeket aanbieden aan 9,95 euro per maand. Klanten moeten ook een speciale HD-decoder huren (6 euro per maand) of kopen (199 euro). Bestaande Belgacom TV-klanten kunnen hun decoder gratis omruilen en een eenmalige connectiekost van 50 euro betalen.

Vanaf 14 april kun je ook op Belgacom TV intekenen zonder dat je daar nog een verplicht internetabonnement bij Belgacom moet bijnemen. Het volstaat voortaan om een vaste telefoonlijn bij Belgacom te hebben (uitgezonderd Discovery Line). Volgens woordvoerder Jan Margot geldt dit enkel voor klanten zonder internet. Je zal met andere woorden geen Belgacom TV kunnen kijken als je een internetverbinding bij een alternatieve provider hebt.

Vanaf 14 april biedt Belgacom TV video's op aanvraag en tv-zenders in hoge definitie (HD) aan via het VDSL2-netwerk. Daarnaast wordt de verplichting voor Belgacom TV klanten opgeheven om ook een internetabonnement bij Belgacom te nemen. Hoge definitietelevisie biedt een beeldkwaliteit die vijfmaal scherper is dan de huidige digitale televisiebeelden en een uitstekende geluidskwaliteit. Daar is uiteraard meer bandbreedte voor nodig en dat is waar het VDSL2-netwerk in beeld komt. Belgacom maakt zich sterk dat het tegen juni meer dan 50% van de bevolking toegang zal hebben tot HDTV. Het hoge definitie-aanbod van Belgacom TV bestaat uit video op aanvraag (films, documentaires en concerten aan 3,5 euro/stuk) en 7 HD tv-zenders: Discovery, Disney Cinemagic, Exqi, HD1, History, Melody Zen en Luxe TV. In de komende weken zal het HD-aanbod verder uitbreiden en ook de sportfans zullen de Olympische Spelen in augustus in hoge definitie kunnen bekijken. Tot eind augustus 2008 zijn de HD-televisiezenders gratis. Vanaf september zal Belgacom de HD-zenders in een HD Boeket aanbieden aan 9,95 euro per maand. Klanten moeten ook een speciale HD-decoder huren (6 euro per maand) of kopen (199 euro). Bestaande Belgacom TV-klanten kunnen hun decoder gratis omruilen en een eenmalige connectiekost van 50 euro betalen. Vanaf 14 april kun je ook op Belgacom TV intekenen zonder dat je daar nog een verplicht internetabonnement bij Belgacom moet bijnemen. Het volstaat voortaan om een vaste telefoonlijn bij Belgacom te hebben (uitgezonderd Discovery Line). Volgens woordvoerder Jan Margot geldt dit enkel voor klanten zonder internet. Je zal met andere woorden geen Belgacom TV kunnen kijken als je een internetverbinding bij een alternatieve provider hebt.