Belgacom eist in een brief dat zijn leveranciers tegen 1 juli hun prijzen met minstens 20 procent verlagen. Doen ze dat niet, riskeren ze aan de deur gezet te worden. Dat staat vrijdag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het initiatief past volgens Belgacom in een kostenbesparingsplan voorde hele groep. Naast betere aankoopvoorwaarden is Belgacom ook bezig met het beperken van het aantal leveranciers, zegt de aankoopdirecteur vanBelgacom, Erik Kuik.

Volgens Belgacomwoordvoerder Jan Margot hebben niet alle leveranciersde brief gekregen. Bovendien gebeurt ook het omgekeerde."Onze leveranciersvragen ons ook onze prijzen te verlagen. Verschillende leveranciers hebbentrouwens al positief gereageerd", zegt Margot. "Door de crisis dalen deprijzen en is het normaal om oude contracten af te stemmen op de nieuwerealiteit."

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zei aan deCorelio-kranten dat hij de Dienst voor de Mededinging gaat vragen om eeninformeel onderzoek te starten. Als dominante telecomspeler in België ishet immers de vraag of de nationale operator misbruik maakt van zijnsterke marktpositie, dan wel om het of om normale zakelijke gebruikengaat.

Belgacom eist in een brief dat zijn leveranciers tegen 1 juli hun prijzen met minstens 20 procent verlagen. Doen ze dat niet, riskeren ze aan de deur gezet te worden. Dat staat vrijdag in De Standaard en Het Nieuwsblad. Het initiatief past volgens Belgacom in een kostenbesparingsplan voorde hele groep. Naast betere aankoopvoorwaarden is Belgacom ook bezig met het beperken van het aantal leveranciers, zegt de aankoopdirecteur vanBelgacom, Erik Kuik. Volgens Belgacomwoordvoerder Jan Margot hebben niet alle leveranciersde brief gekregen. Bovendien gebeurt ook het omgekeerde."Onze leveranciersvragen ons ook onze prijzen te verlagen. Verschillende leveranciers hebbentrouwens al positief gereageerd", zegt Margot. "Door de crisis dalen deprijzen en is het normaal om oude contracten af te stemmen op de nieuwerealiteit." Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zei aan deCorelio-kranten dat hij de Dienst voor de Mededinging gaat vragen om eeninformeel onderzoek te starten. Als dominante telecomspeler in België ishet immers de vraag of de nationale operator misbruik maakt van zijnsterke marktpositie, dan wel om het of om normale zakelijke gebruikengaat.