Belgacom gaat Deezer niet langer opnemen in zijn internetaanbod. Het contract met de Franse streamingdienst wordt niet verlengd.
Twee jaar geleden kondigde Belgacom aan dat het de streamingdienst zou aanbieden in zijn internetabonnementen. Afhankelijk van het aanbod kon dat tegen korting of gratis. Telecomverdeler Astel meldde vandaag op Twitter dat de samenwerking stopt, wat intussen aan onze redactie wordt bevestigt door Belgacom.

"We hadden een contract van twee jaar en dat loopt af op 6 januari" zegt Belgacom-woordvoerster Frédérique Verbiest. "Destijds was het een nieuwe dienst en was het zowel voor Belgacom als Deezer een win win situatie om dit product samen op de markt te brengen."

Vandaag zijn muziekstreamingdiensten zoals Deezer of Spotify beter ingeburgerd en vindt Belgacom het minder interessant om het contract met het bedrijf te verlengen.

Wel blijft Deezer in België beschikbaar voor wie de dienst tegen betaling wil blijven gebruiken, ook de playlists worden niet gewist. Wie de betalende dienst met korting (of gratis) kreeg, kan dat blijven gebruiken tegen de volledige prijs*. Wel zal Belgacom die klanten nog contacteren. Hoeveel klanten Deezer in België heeft, en hoeveel daarvan door Belgacom zijn aangebracht, is niet bekend.

Update 18 uur:
Voor wie de dienst momenteel gratis krijgt via een promotie van Belgacom, verandert er voorlopig niets zo lang de promotieperiode loopt.
Wie de dienst als betalende optie had wordt uiterlijk op 1 januari per brief geïnformeerd door Belgacom maar kan dezelfde dienst wel bij Deezer afnemen. De werkelijke stopzetting zal dus iets later vallen dan 6 januari.

Belgacom gaat Deezer niet langer opnemen in zijn internetaanbod. Het contract met de Franse streamingdienst wordt niet verlengd. Twee jaar geleden kondigde Belgacom aan dat het de streamingdienst zou aanbieden in zijn internetabonnementen. Afhankelijk van het aanbod kon dat tegen korting of gratis. Telecomverdeler Astel meldde vandaag op Twitter dat de samenwerking stopt, wat intussen aan onze redactie wordt bevestigt door Belgacom. "We hadden een contract van twee jaar en dat loopt af op 6 januari" zegt Belgacom-woordvoerster Frédérique Verbiest. "Destijds was het een nieuwe dienst en was het zowel voor Belgacom als Deezer een win win situatie om dit product samen op de markt te brengen." Vandaag zijn muziekstreamingdiensten zoals Deezer of Spotify beter ingeburgerd en vindt Belgacom het minder interessant om het contract met het bedrijf te verlengen. Wel blijft Deezer in België beschikbaar voor wie de dienst tegen betaling wil blijven gebruiken, ook de playlists worden niet gewist. Wie de betalende dienst met korting (of gratis) kreeg, kan dat blijven gebruiken tegen de volledige prijs*. Wel zal Belgacom die klanten nog contacteren. Hoeveel klanten Deezer in België heeft, en hoeveel daarvan door Belgacom zijn aangebracht, is niet bekend.Update 18 uur: Voor wie de dienst momenteel gratis krijgt via een promotie van Belgacom, verandert er voorlopig niets zo lang de promotieperiode loopt. Wie de dienst als betalende optie had wordt uiterlijk op 1 januari per brief geïnformeerd door Belgacom maar kan dezelfde dienst wel bij Deezer afnemen. De werkelijke stopzetting zal dus iets later vallen dan 6 januari.