Belgacom werkt aan een applicatie waarmee je overal ter wereld gratis en onbeperkt kan bellen naar Belgische nummers. Dat staat te lezen op de site van het gebruikersforum Userbase. De app zit momenteel in een testfase: een duizendtal klanten kan experimenteren met de toepassing. Met de applicatie, die voorlopig als 'Wi-Fi Calls' door het leven gaat, zou je via de 500.000 Fon-hotspots van Belgacom en de 5 miljoen wereldwijde Fon-hotspots gratis kunnen bellen naar alle Belgische nummers, zowel fixed als mobile. Momenteel staan er apps voor iOS en voor Android in de stijgers.

Het principe van Wi-Fi Calls is vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld Viber of Mobyler, met het verschil dat je contactpersoon wie je probeert te bereiken, de applicatie niet hoeft geïnstalleerd te hebben op zijn gsm.

Veel informatie is er nog niet beschikbaar, maar Userbase schrijft alvast dat de applicatie zou synchroniseren met je telefoonlijst. Wie een contactpersoon verwijdert uit de app, zal die ook verwijderd zien op zijn gsm. Momenteel ondersteunt de app enkel Wi-Fi.

Belgacom werkt aan een applicatie waarmee je overal ter wereld gratis en onbeperkt kan bellen naar Belgische nummers. Dat staat te lezen op de site van het gebruikersforum Userbase. De app zit momenteel in een testfase: een duizendtal klanten kan experimenteren met de toepassing. Met de applicatie, die voorlopig als 'Wi-Fi Calls' door het leven gaat, zou je via de 500.000 Fon-hotspots van Belgacom en de 5 miljoen wereldwijde Fon-hotspots gratis kunnen bellen naar alle Belgische nummers, zowel fixed als mobile. Momenteel staan er apps voor iOS en voor Android in de stijgers. Het principe van Wi-Fi Calls is vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld Viber of Mobyler, met het verschil dat je contactpersoon wie je probeert te bereiken, de applicatie niet hoeft geïnstalleerd te hebben op zijn gsm. Veel informatie is er nog niet beschikbaar, maar Userbase schrijft alvast dat de applicatie zou synchroniseren met je telefoonlijst. Wie een contactpersoon verwijdert uit de app, zal die ook verwijderd zien op zijn gsm. Momenteel ondersteunt de app enkel Wi-Fi.