Belgacom TV biedt volgend seizoen alle wedstrijden waarvoor het bedrijf de rechten heeft kunnen kopen gratis aan al hun klanten aan. Concreet komt dit neer op 180 wedstrijden per seizoen.

De Belgische telecomgigant had de vorige seizoenen de rechten voor de wedstrijden van de Pro League in handen, maar moest vrijdag de duimen leggen voor concurrenten Telenet en Voo. Het Mechelse telecombedrijf zendt komend seizoen per speeldag drie wedstrijden naar keuze uit, de overige vijf matchen zijn op Belgacom TV te bekijken. In totaal komt dit neer op 150 zaterdagavondwedstrijden en 29 tot 31 play-offwedstrijden. Belgacom betaalde voor de uitzendrechten één miljoen euro per seizoen en biedt die wedstrijden nu gratis aan zijn klanten aan. Ook de dienst 'multilive', waarbij meerdere wedstrijden tegelijkertijd gevolgd kunnen worden, is gratis voor de klanten. Het speciale voetbalabonnement is dus niet meer nodig.

"De ervaring leert dat er ook op zaterdag nog heel mooie 'affiches' zullen zijn, ook met de topploegen uit het klassement. Zo zullen ten minste 25 procent of zeker 10 wedstrijden van zowel Anderlecht, Standard, Club Brugge, Racing Genk als AA Gent rechtstreeks te zien zijn op Belgacom TV. Gemiddeld 75 procent van de wedstrijden van de andere clubs zullen te volgen zijn op Belgacom TV", legde het bedrijf in een communiqué uit.

Bron: Belga

Belgacom TV biedt volgend seizoen alle wedstrijden waarvoor het bedrijf de rechten heeft kunnen kopen gratis aan al hun klanten aan. Concreet komt dit neer op 180 wedstrijden per seizoen. De Belgische telecomgigant had de vorige seizoenen de rechten voor de wedstrijden van de Pro League in handen, maar moest vrijdag de duimen leggen voor concurrenten Telenet en Voo. Het Mechelse telecombedrijf zendt komend seizoen per speeldag drie wedstrijden naar keuze uit, de overige vijf matchen zijn op Belgacom TV te bekijken. In totaal komt dit neer op 150 zaterdagavondwedstrijden en 29 tot 31 play-offwedstrijden. Belgacom betaalde voor de uitzendrechten één miljoen euro per seizoen en biedt die wedstrijden nu gratis aan zijn klanten aan. Ook de dienst 'multilive', waarbij meerdere wedstrijden tegelijkertijd gevolgd kunnen worden, is gratis voor de klanten. Het speciale voetbalabonnement is dus niet meer nodig. "De ervaring leert dat er ook op zaterdag nog heel mooie 'affiches' zullen zijn, ook met de topploegen uit het klassement. Zo zullen ten minste 25 procent of zeker 10 wedstrijden van zowel Anderlecht, Standard, Club Brugge, Racing Genk als AA Gent rechtstreeks te zien zijn op Belgacom TV. Gemiddeld 75 procent van de wedstrijden van de andere clubs zullen te volgen zijn op Belgacom TV", legde het bedrijf in een communiqué uit. Bron: Belga