De sociale onrust bij Belgacom houdt aan, maar van concrete acties is nog geen sprake. Vandaag ontmoeten de vakbonden Didier Bellens.

Donderdag hadden de vakbonden van de Belgacomgroep nog een onderhoud met het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V). "Het kabinet had begrip voor onze eisen, maar liet ook verstaan dat het beheer van de onderneming aan de directie toekomt", aldus vakbondsman Ben Coremans (ACV).

Het sociaal conflict houdt verband met de integratie van de filialen (Telindus, Proximus en Skynet) in de Belgacomgroep. Die integratie is voor 1 september gepland, maar het sociaal overleg blokkeerde midden deze maand omdat de vakbonden van Belgacom nv geen werkzekerheidsgarantie kregen voor het voltallige personeel tot 2010. Volgens de bonden heeft de directie eeneerdere toezegging daaromtrent ingetrokken.

Bij de directie wordt dat ontkend en verwijst men naar het feit dat het ad hoc overlegorgaan niet de juiste plaats was om te praten over werkzekerheid. Volgens de directie maakt dat aspect deel uit van de CAO-onderhandelingen, die op 2 september van start zouden gaan.

De vakbonden maakten donderdag hun ongenoegen op het kabinet-Vervotte bekend. "We hebben nu beslist dat we op 1 september onze militanten gaan bijeenroepen en hen inlichten over de situatie", aldus Coremans. Dan kan er nagedacht worden over eventuele acties.

Ook bij de filialen van Belgacom borrelt het ongenoegen. De vakbonden van Telindus, Proximus en Skynet praten nog met de directie over een CAO die de modaliteiten van de integratie moet regelen, maar de tijd dringt.

Robert Veekman van de LBC gelooft dan ook niet dat er nog voor 1 september een akkoord kan worden gevonden dat voorgelegd is aan de achterban. "En voor ons blijft gelden: geen integratie zonder consultatie! ". De bonden vragen dan ook uitstel van de integratie.

"Geen uitstel om het integratieproces te blokkeren, maar wel om onze mensen te kunnen raadplegen. Het zou hooguit gaan om enkele weken", meent de vakbondsman. Vandaag hebben de vakbonden van de filialen hierover een ontmoeting met topman Didier Bellens.

Bron: Belga

De sociale onrust bij Belgacom houdt aan, maar van concrete acties is nog geen sprake. Vandaag ontmoeten de vakbonden Didier Bellens. Donderdag hadden de vakbonden van de Belgacomgroep nog een onderhoud met het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V). "Het kabinet had begrip voor onze eisen, maar liet ook verstaan dat het beheer van de onderneming aan de directie toekomt", aldus vakbondsman Ben Coremans (ACV). Het sociaal conflict houdt verband met de integratie van de filialen (Telindus, Proximus en Skynet) in de Belgacomgroep. Die integratie is voor 1 september gepland, maar het sociaal overleg blokkeerde midden deze maand omdat de vakbonden van Belgacom nv geen werkzekerheidsgarantie kregen voor het voltallige personeel tot 2010. Volgens de bonden heeft de directie eeneerdere toezegging daaromtrent ingetrokken. Bij de directie wordt dat ontkend en verwijst men naar het feit dat het ad hoc overlegorgaan niet de juiste plaats was om te praten over werkzekerheid. Volgens de directie maakt dat aspect deel uit van de CAO-onderhandelingen, die op 2 september van start zouden gaan. De vakbonden maakten donderdag hun ongenoegen op het kabinet-Vervotte bekend. "We hebben nu beslist dat we op 1 september onze militanten gaan bijeenroepen en hen inlichten over de situatie", aldus Coremans. Dan kan er nagedacht worden over eventuele acties. Ook bij de filialen van Belgacom borrelt het ongenoegen. De vakbonden van Telindus, Proximus en Skynet praten nog met de directie over een CAO die de modaliteiten van de integratie moet regelen, maar de tijd dringt. Robert Veekman van de LBC gelooft dan ook niet dat er nog voor 1 september een akkoord kan worden gevonden dat voorgelegd is aan de achterban. "En voor ons blijft gelden: geen integratie zonder consultatie! ". De bonden vragen dan ook uitstel van de integratie. "Geen uitstel om het integratieproces te blokkeren, maar wel om onze mensen te kunnen raadplegen. Het zou hooguit gaan om enkele weken", meent de vakbondsman. Vandaag hebben de vakbonden van de filialen hierover een ontmoeting met topman Didier Bellens. Bron: Belga